Το Κ.Π.Ε Ανωγείων  σε συνεργασία με το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη, αλλά και  με άλλους  επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς  προγραμματίζει την ίδρυση Εθνικού θεματικού Δικτύου σχετικά με την γεωποικιλότητα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες με τίτλο: «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες».

Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξει  τη συνεργασία του με σχολεία της Ελλάδας  αρχικά, της Κύπρου και της Ευρώπης στη συνέχεια. Θα επιδιώξει συνεργασία με όλα τα ΚΠΕ της Ελλάδας, αλλά και  με αντίστοιχα ΚΠΕ της Κύπρου σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά και με αντίστοιχα Γεωπάρκα της Ευρώπης, αλλά και με επιστημονικούς φορείς. Ήδη, το ΚΠΕ Ανωγείων είναι μέλος της Επιτροπής  Διαχείρισης του Φυσικού Πάρκου του Ψηλορείτη που συστάθηκε με απόφαση του ΔΣ του Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  Α.Ε  ΟΤΑ από το 2009 και τα προγράμματα Π.Ε. του ΚΠΕ Ανωγείων υλοποιούνται στην περιοχή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη από το 2006. Επτά από τα εννιά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Ανωγείων έχουν θεματολογία σχετικά με το Γεωπάρκο και τα χαρακτηριστικά του και υλοποιούνται από το 2006 στο χώρο του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη.

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του ΚΠΕ Ανωγείων (Πρόσκληση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο) .

Όσες Σχολικές Μονάδες επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο, να υποβάλουν αίτηση μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των αντίστοιχων Διευθύνσεων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.