kpe messologiΤο ΚΠΕ Μεσολογγίου στο πλαίσιο προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2016-2017 και της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιάζει την υλοποίηση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου στο Μεσολόγγι το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, με τίτλο:

“Αλυ <Οι> κοδομώντας το κοινό μας μέλλον”

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλυ <Οι> κολογία» που συντονίζει το ΚΠΕ Μεσολογγίου και η διάρκεια υλοποίησής του θα είναι μίας ημέρας, ενδεικτικά από 09:00πμ έως 16:00μμ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Π.Ε. τόσο σχετικά με το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Αλυ <Οι> κολογία» όσο και γενικότερα προγράμματα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Στους στόχους του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:

Η παρουσίαση του διεθνούς δικτύου Roots & Shoots (Ρίζες και Βλαστοί) που διευθύνει η Τζέιν Γκούντολ (Jane Goodall), ώστε να το γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, στην προοπτική δημιουργίας ενός δικτύου και στην Ελλάδα με τη συνδρομή μαθητών και εκπαιδευτικών. Το Διεθνές Δίκτυο θα παρουσιάσει η εκπρόσωπος του Roots & Shoots στην Ελλάδα, κα Ευφροσύνη Δουβίτσα  – Βιολόγος, υπεύθυνη σεμιναρίων Roots & Shoots Greece, υποψήφια Δρ. Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Στόχος είναι, μέσα από την υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου, η αξιοποίηση των μεθόδων και των τεχνικών του Δικτύου στην υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σε Εκπαιδευτικούς της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης που είναι ενταγμένοι στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Αλυ <Οι> κολογία και οι οποίοι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017 υλοποιούν πρόγραμμα Π.Ε. σχετικό με το Δίκτυο.
  • Σε Εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
  • Σε Εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της χώρας που υλοποιούν ή ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Π.Ε.
  • Σε Υπευθύνους, Αναπληρωτές Υπευθύνους και Μέλη των Π.Ο. των ΚΠΕ της χώρας που ανήκουν σε Συνεργαζόμενα ΚΠΕ του Δικτύου (έως δύο μέλη από κάθε ΚΠΕ) ή στη Συντονιστική Επιτροπή και την Π.Ο. του Δικτύου.
  • Σε Εκπαιδευτικούς και Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Π.Ε. που συμμετέχουν ως μέλη ή αναπληρωματικά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου ή της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
  • Σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Π.Ε. των οποίων σχολεία της Διεύθυνσής τους είναι ενταγμένα στο Δίκτυο.

 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι.

Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο του Δικτύου να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη Αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στην Υπεύθυνη Π.Ε. έως την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017.