PEEKPE photoΠρόσκληση σε εκπαιδευτική δράση πεδίου για σαράντα (40) εκπαιδευτικούς της Αττικής με θέμα:

«Ρέμα Χαλανδρίου: Εξερευνώντας τό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 29/4/2017 από 10.00 πμ έως 13.30 και θα έχει χαρακτηριστικά εκπαιδευτικής πεζοπορίας. Η δράση θα περιλαμβάνει πεζοπορία μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων στην κοίτη του Ρέματος Χαλανδρίου και ποικιλία βιωματικών δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουμε: τη γεωμορφολογία, χαρακτηριστικά είδη χλωρίδας και πανίδας, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία καθώς και επεμβάσεις του ανθρώπου για τη διαχείρισή του ρέματος. Για την καλύτερη προετοιμασία σας για την εκπαιδευτική μας εκδρομή σάς ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 1ο) Εφόδια: καλό είναι να φοράμε ή να έχουμε μαζί μας:
– Αρβυλάκια πεζοπορίας ή παπούτσια trekking. Εάν δεν έχετε μπορεί να βολευτείτε και με ένα αθλητικό ή άλλο παπούτσι γερό και με καλή αντιολισθητική σόλα. Η κοίτη του ρέματος στην οποία και θα περπατάμε είναι καλυμμένη με κροκάλες, πέτρες και άλλα ποταμοχειμάρια υλικά τα οποία μπορεί να δυσκολέψουν κάποιον με ακατάλληλα υποδήματα.
– Καπέλο, άνετα και ελαφριά ανάλογα και με τις συνθήκες που αναμένεται ότι θα επικρατούν. Μπορείτε την προηγουμένη της εκδρομής να δείτε την πρόγνωση του καιρού – π.χ. στα sites: www.meteo.gr www.freemeteo.gr  κ.ά.
– Ένα μικρό σάκο, όπου μπορείτε να μεταφέρετε παγούρι ή μικρό δοχείο με νερό και κάποια σνακ (πχ σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς) για την πεζοπορία. Επίσης θα είναι χρήσιμα: μπλοκ & μολύβι για σημειώσεις και ένας μικρός φακός.
 2ο) Σημείο Συνάντησης: Θα συναντηθούμε στο τμήμα ανόδου της Λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια, στο ύψος του μεγάλου συγκροτήματος σουπερ μάρκετ “My Market – Jumbo” και συγκεκριμένα στη στάση λεωφορείων «ΑΘΗΝΑΣ» (βρίσκεται αμέσως μετά το τετράγωνο του σουπερ μάρκετ και μπροστά από το πλυντήριο αυτοκινήτων “Super Car Wash”), έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ.
3ο) Πρόσβαση: α) Όσοι χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να έρθουν μέχρι τη Λ. Πεντέλης με τον Προαστιακό (Στάση Προαστιακού «Πεντέλης») και εν συνεχεία να πάρουν κάποιο από τα λεωφορεία που ανεβαίνουν τη Λ. Πεντέλης (γραμμές 450, 460 και 461 “Σταθμός Χαλάνδρι – Νέα Πεντέλη”). Η στάση βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το σταθμό του Προαστιακού και μέχρι τη στάση «Αθηνάς» μεσολαβούν 6 στάσεις. Υπολογίστε περί τα 7’ διαδρομή αλλά και κάποιο χρόνο αναμονής. (εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 461 από το σταθμό Μετρό Χαλανδρίου αλλά οι χρόνοι είναι μεγαλύτεροι)
β) Όσοι έρθουν με Ι.Χ. μπορούν να παρκάρουν είτε στο εξωτερικό παρκινγκ του σούπερ μάρκετ, είτε σε γύρω δρόμους. Προσοχή, διότι όσοι έρθουν με Ι.Χ. θα πρέπει να υπολογίσουν ότι το Σημείο Συνάντησης (έναρξης) με το σημείο λήξης (και τα δύο επί της Λ. Πεντέλης) απέχουν 2,6 χλμ. Είναι όμως εύκολη η μετακίνηση μια και υπάρχουν 2 λεωφορειακές γραμμές (450 & 460) όπου μπορούν να εξυπηρετήσουν τη μετάβαση προς το σημείο έναρξης (περ. 15’ διαδρομή).
 4ο) Σημείο Λήξης: Το τέλος της πεζοπορίας στο Ρέμα θα γίνει στην πεζογέφυρα κάτω από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου (στο ύψος του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Χαλανδρίου), δηλαδή στο ύψος της συμβολής της οδού Ευρίπου (προέκταση της οδού Ιωαννίνων) με τη Λ. Πεντέλης.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή και στοιχεία επικοινωνίας (e-mail & αρ. τηλεφώνου) μέχρι την Τρίτη 25 Απριλίου στο με e-mail secretary@kpea.gr ή στα τηλέφωνα 210-9959251 (Γ. Φαραγγιτάκης, Θ. Σμπαρούνης) ή στο κινητό 6974633272 (Θ. Σμπαρούνης). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα