Εγκρίνεται το εκπ/κό υλικό, καθώς και η υλοποίηση ενημερωτικών παρεμβάσεων της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης σε μαθητές/τριες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης, με στόχο την περιβαλλοντική ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση τους σε θέματα πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης/κομποστοποίησης και γενικότερα για την υπεύθυνη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων, για τη σχολική χρονιά 2016-17, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Οι επισκέψεις στα σχολεία και η ενημέρωση των μαθητών να πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων των εν λόγω σχολείων. Απαραίτητη προϋπόθεση η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών.
β) Η συμμετοχή των μαθητών στις συγκεκριμένες ενημερώσεις να είναι προαιρετική και να πραγματοποιηθεί, εφόσον εντάσσονται στο πλαίσιο συγκεκριμένης δράσης ή σχολικής δραστηριότητας σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Περιβ/κής Εκπ/σης (ή τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων) της οικείας Δ/νσης Εκπ/σης.
γ) Η ενημέρωση των μαθητών να γίνεται παρουσία των εκπαιδευτικών των σχολείων που θα συμμετέχουν στη δραστηριότητα και να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στην ηλικία και στο μαθησιακό επίπεδο των μαθητών.
δ) Η ενημέρωση να γίνεται χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση και να μην περιλαμβάνει διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού.

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.,  υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στα σχολεία.
Το περιεχόμενο της παρουσίασης, συνοπτικά, επιδιώκει να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές ότι α) η απόρριψη των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στα σκουπίδια ή ανεξέλεγκτα στη φύση είναι σπατάλη υλικών και κίνδυνος για την υγεία και το περιβάλλον και β) συμμετέχοντας συνειδητά και σωστά στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανακύκλωσή τους βοηθάμε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στο πρόγραμμα ενημέρωσης μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου. Κάθε παρουσίαση διαρκεί 1 διδακτική ώρα (45 λεπτά).

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ_OEA_Ανακύκλωση Συσκευών