Ο ’’Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Orienteering’’, ο οποίος αποτελεί συνεργαζόμενο φορέα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου με θέμα το ’’Εκπαιδευτικό Orienteering ‘’, διοργανώνει δύο τετραήμερα σεμινάρια, για εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων και στελεχών εκπαίδευσης.
  • Σάββατο 8 μέχρι Τρίτη 11 Απριλίου 2017, στη Νάουσα.
  • Τετάρτη 19 μέχρι Σάββατο 22 Απριλίου 2017, στο Λαύριο.
Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί που θα το παρακολουθήσουν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή που δραστηριοποιούνται, στους συναδέλφους τους, στους μαθητές και στους γονείς των μαθητών τους. 
Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας περίπου 25 ωρών θεωρίας και 12 ωρών πρακτικής, και εκτός από τα αντικείμενα της χαρτογράφησης και της σχεδίασης δράσης Orienteering, θα περιλαμβάνει και στοιχεία ιστορίας Orienteering, δεοντολογίας, εφαρμοσμένης ψυχολογίας, καλές και επιζήμιες πρακτικές για παιδιά, διεθνείς κανονισμούς, τεχνικές TRAIL-O , κλπ.
Στο κάθε σεμινάριο θα συμμετέχουν μέχρι 20 άτομα.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Οι δήμοι Λαυρεωτικής και Νάουσας, με τα αντίστοιχα ΚΠΕ, χορηγούν δωρεάν τους ξενώνες τους για την διανυκτέρευση των εκπαιδευομένων.
Το κόστος συμμετοχής είναι 15 Ευρώ για τα μέλη του ΠΕΑΣΕΑΑΠ-Ο, και 30 Ευρώ για τα μη μέλη.
Επισυνάπτεται φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο η οποία να αποσταλεί στα e-mail : psekp.o@gmail.com  και karadimitrioud@gmail.com.

Πληροφορίες: Δημήτρης Καραδημητρίου 23840-23865 ή 6974-778828.