Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου S.A.M.E. WORLD, διενεργεί Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Μικτής Μάθησης (Blended Course) σε τρία καίρια θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη, Κλιματική Αλλαγή και Περιβαλλοντική Μετανάστευση.

Στόχος του Επιμορφωτικού Προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τα παραπάνω θέματα και να διερευνήσουν τρόπους για την ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική πράξη, αλλά και σε άτυπες μορφές μάθησης.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στους Υπεύθυνους και τα μέλη των παιδαγωγικών ομάδων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής, καθώς και σε γονείς που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη, την Κλιματική Αλλαγή και την Περιβαλλοντική Μετανάστευση. Το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των συνεδριών έχει αναπτυχθεί ειδικά για το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του έργου S.A.M.E. WORLD από εμπειρογνώμονες σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη.

Η διάρκεια του Προγράμματος θα είναι από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017 και η πρώτη διά ζώσης συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, 12:00-15:00, στα γραφεία του ΙΤΥΕ στην Αθήνα, Μητροπόλεως 26-28, Σύνταγμα (2ος όροφος).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 21 Νοεμβρίου 2016, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.