Δηλώστε και σεις συμμετοχή στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2016, όπως κάνουν χιλιάδες εθελοντές κάθε χρόνο στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οργανώνοντας τον καθαρισμό μιας κοντινής παραλίας, μιας όχθης ποταμού/λίμνης ή ενός τμήματος του βυθού.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί και ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις, ομάδες εθελοντών και κάθε ένας που θέλει να εκφράσει την ευαισθησία του για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της χώρας μας.

Σε αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία το 2015 συμμετείχαν 800.000 εθελοντές, οι οποίοι συνέλεξαν και κατέγραψαν πάνω από 8.000 τόνους απορριμμάτων, όσο δηλαδή ζυγίζουν 100 Boeing 737! Η δε συνολική απόσταση που καθάρισαν οι εθελοντές ήταν 40.539 χλμ ακτογραμμής, δηλαδή περίπου 4 φορές την απόσταση από την Αθήνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου έγιναν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Περισσότερα στοιχεία για την περσινή εκστρατεία βρίσκονται στην Ετήσια Έκθεση του Ocean Conservancy.

Τι θα κάνετε:

  1. Επιλέξτε την ακτή που θέλετε να καθαρίσετε μαζί με τους μαθητές σας, συναδέλφους, την οικογένεια ή την παρέα σας.
  2. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τις συντεταγμένες της περιοχής που θα καθαρίσετε ώστε να προβληθεί η δράση σας στον παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη της εκστρατείας.
  3. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά (σακούλες, γάντια, κτλ).
  4. Τραβήξτε και στείλτε μας φωτογραφίες από την περιοχή του καθαρισμού ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τη δράση σας. Οι δράσεις με τα πιο θεαματικά αποτελέσματα  θα βραβευθούν από τη HELMEPA.