sitia-1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο στο Γεωπάρκο Σητείας, από τις 18 έως και τις 21 Ιουνίου 2016, με τίτλο :

«Γεωπάρκο Σητείας. Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO :  η παράλληλη πορεία του ανθρώπου και της γης, ως μοχλός ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνειδητότητας του παγκόσμιου πολίτη»

Το σεμινάριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο χώρο του Γεωπάρκου Σητείας το Σάββατο 18, την Κυριακή 19, την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016. Η διαμονή θα γίνει στο Κέντρο Ενημέρωσης του Γεωπάρκου στο Καρύδι (υπάρχουν 14 κρεβάτια και 7 καναπέδες) και στο σχολείο στο Καρύδι που έχει 5 κρεβάτια. Η διαμονή προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Όλες οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και η διαδρομή από τη Σητεία προς το Καρύδι και αντίστροφα, θα γίνουν με Δημοτικό Λεωφορείο που παραχωρείται δωρεάν από το Δήμο ΣητείαςΤο κόστος της ακτοπλοϊκής μετακίνησης Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς, καθώς και της μετακίνησης με το ΚΤΕΛ από το Ηράκλειο στη Σητεία και αντίστροφα, βαρύνει τους εκπαιδευτικούς.

Συμμετέχοντες: 20 εκπαιδευτικοί από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ & Γ΄ Αθήνας.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 11 Μαΐου 2016

Οι φωτογραφίες είναι από το Γεωπάρκο Σητείας (Ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων σύνδεσμος : http://www.hellenicgeoparks.gr/)