Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί και σήμερα ένα σημαντικότατο έργο στους τομείς δράσης που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος, της αναβάθμισης του Πεντελικού όρους, αλλά και γενικότερα της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή ευθύνης των Δήμων – Μελών του.
Ανάμεσα σε αυτές τις ενέργειες είναι η διοργάνωση επί σειρά ετών επιτυχημένων μαθητικών αναδασώσεων. Η τελευταία μαθητική αναδάσωση έγινε με σημαντική επιτυχία στις 17 Δεκεμβρίου 2015, όπου εκατοντάδες μαθητές φύτεψαν πάνω από 10.000 δενδρύλλια.

O Σ.Π.Α.Π. και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν ακόμη μία μαθητική αναδάσωση την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10 πμ. στο Πεντελικό Όρος, στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων (ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης, με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής μας, σε συνεργασία με τους 12 Δήμους Μέλη του, με το Δασαρχείο Πεντέλης, με τη Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής και με χορηγό επικοινωνίας τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ. Η δενδροφύτευση στοχεύει να παροτρύνει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Τα σχολεία μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής στην αναδάσωση στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας του Σ.Π.Α.Π. : 210613146, 2132038291 και στο email info@spap.org.gr ,ενημερώνοντας παράλληλα την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είτε μέσω της συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας ή στέλνοντας e-mail στο grpere@dide-v-ath.att.sch.gr , όπου θα αναγράφουν τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών, καθώς και τους συμμετέχοντες καθηγητές.

Προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση, τα ενδιαφερόμενα σχολεία πρέπει να υποβάλουν άμεσα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Διαβιβαστικό και αίτηση του σχολείου – η οποία επισυνάπτεται, ακριβές αντίγραφο Πράξης Συλλόγου Διδασκόντων και βεβαίωση του/της Διευθυντή/Διευθύντριας του σχολείου ότι έχει παραλάβει τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των συμμετεχόντων μαθητών).