Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας στα πλαίσια του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους προτίθεται να οργανώσει σε συνεργασία με το Moυσείο Παλαιοντολογίας του  τμήματος  Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α., το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Β΄&Γ΄ Αθήνας και Αν. Αττικής και Β/θμιας Β΄&Γ΄ Αθήνας, επιμορφωτικό διήμερο σεμινάριο στις 18 & 19 Μαρτίου 2016 με θέμα :

«Το χαμένο παρελθόν , συναντά το σήμερα. Παλαιοπεριβάλλον και παλαιοβιοποικιλότητα σε αρμονική συνύπαρξη με τη βιοποικιλότητα των ειδών στο Πικέρμι.»

Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε 50 εκπαιδευτικούς από τις παραπάνω Δ/νσεις Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που μια Δ/νση δεν συμπληρώνει τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών, τα κενά θα συμπληρώνονται αναλογικά από αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς άλλων Δ/νσεων.

Κριτήρια επιλογής :
α. υλοποίηση προγράμματος Π.Ε. τη φετινή σχολική χρονιά
β. Χωρίς επιμόρφωση κατά τη φετινή σχολική χρονιά
γ. Σχετικό θέμα με τις θεματικές του σεμιναρίου
Οι εργασίες του σεμιναρίου θα λάβουν χώρα :
α. στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, στο Moυσείο Παλαιοντολογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ (εισηγήσεις Παρασκευής και πρωινά και απογευματινά εργαστήρια Σαββάτου),
β. στο Μουσείο Παλαιοντολογίας Πικερμίου και
γ. στη θέση Ανασκαφών στο Πικέρμι.
Εξάρτυση : Για το Σάββατο υπενθυμίζουμε ότι οι συμμετέχοντες καλό είναι να φορούν άνετα παπούτσια (οι γυναίκες χωρίς τακούνι), άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους αδιάβροχο για την περίπτωση βροχής.
Η πρόσβαση στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, γίνεται από την πύλη του Ζωγράφου (οδός Ούλωφ Πάλμε)

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 16-02-2016