Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα Γυμνάσια της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
(δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής φόρμας)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ενημερώνει τα Γυμνάσια αρμοδιότητάς της που ανήκουν στους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Πεντέλης, Μελισσίων, και Χαλανδρίου για την αναδάσωση που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Όρους και η Περιφέρεια Αττικής.

Η μαθητική αυτή αναδάσωση θα γίνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 (10.00 -13.00) στο Πεντελικό Όρος, με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής μας, σε συνεργασία με τους 12 Δήμους Μέλη του Σ.Π.Α.Π., με το Δασαρχείο Πεντέλης, με τη Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής και με χορηγό επικοινωνίας τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ. Η δενδροφύτευση στοχεύει να παροτρύνει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά των μαθητών θα γίνει με ευθύνη των συνεργαζόμενων Δήμων και θα υπάρξει ένα μικρό κόστος μεταφοράς ανά μαθητή. (Τηλ. επικοινωνίας Σ.Π.Α.Π.  210613146, 2132038291 & 2132038292 email info@spap.org.gr)

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: τα σχολεία μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής στην αναδάσωση, ηλεκτρονικά μέσω της συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας ή στέλνοντας e-mail υπόψιν της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο grpere@dide-v-ath.att.sch.gr , όπου θα αναγράφουν τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών, καθώς και τους συμμετέχοντες καθηγητές.

Kαταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη συμμετοχή στην Αναδάσωση: Τετάρτη 7-12-2015

Προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση, τα ενδιαφερόμενα σχολεία πρέπει να υποβάλουν άμεσα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Διαβιβαστικό και αίτηση του σχολείου – η οποία επισυνάπτεται, ακριβές αντίγραφο Πράξης Συλλόγου Διδασκόντων και βεβαίωση του/της Διευθυντή/Διευθύντριας του σχολείου ότι έχει παραλάβει τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των συμμετεχόντων μαθητών).