Tο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ σας περιμένουν το Σάββατο 17 Μαΐου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο, να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια !

•Τα Εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, για να μοιραστούν τα «μυστικά» τους ! Οι επιστήμονες – υπεύθυνοι τμημάτων θα μιλήσουν για τη σημασία και την αξία των συλλογών και θα εξηγήσουν πώς αυτές δημιουργούνται και συντηρούνται.

•Στο Εργαστήρι Ζωγραφικής και Κολάζ « Φανταστικά Ζώα», οι μικροί μας φίλοι με οδηγό τη φαντασία τους, θα εμπνευστούν από τα ζώα της έκθεσης και θα τα αποτυπώσουν μέσα από την προσωπική τους ματιά, χρησιμοποιώντας ως υλικά : κραγιόνια, ξυλομπογιές, υφάσματα, κουμπιά, μαρκαδόρους, χαρτιά, εφημερίδες.

• ΣτηνΈκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με θέμα «Ο Γύρος του Κόσμου σε 55 ημέρες», θα ταξιδέψετε σε υπέροχα μέρη του πλανήτη:
Κάιρο, Αντίς Αμπέμπα, Ντόχα, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Μπουμπάι, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Πνομ Πενχ, Σαγκάη, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λονδίνο. Η Σιμόνη Ζαφειροπούλου, το καλοκαίρι του 2013, έκανε μαζί με την κόρη της τον «Γύρο του Κόσμου» και φωτογράφισε τα μέρη αυτά. Οι φωτογραφίες της μας ταξιδεύουν με συναρπαστικό τρόπο στους τόπους που επισκέφθηκε και μας δίνουν μια γεύση από τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τη ζωή τους!

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου!

Mουσικά σύνολα από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης θα παίζουν μουσική στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, προσθέτοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στον εορτασμό της ημέρας. Το μουσικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 12 και θα διαρκέσει μία ώρα.

• Οι Μόνιμες Εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου ΓΑΙΑ, θα είναι ανοικτές για να τις επισκεφθείτε!

Φέτος ανοίγει στον πανέμορφο και μοναδικό κήπο του Μουσείου, το «Museum Café», με την επιμέλεια του Δειπνοσοφιστηρίου.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ
Λεβίδου 13, Κηφισιά
Τηλ. 210 – 8015010, 8015870