Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκινάει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα «Θαλάσσια Απορρίμματα», στο πλαίσιο του LIFE AMMOS, ενός Ευρωπαϊκού έργου που επικεντρώνει στην πρόληψη απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θαλάσσια Απορρίμματα» έχει ευρύτερο θεματικό άξονα και ασχολείται συνολικότερα με το πρόβλημα των απορριμμάτων που συναντάμε στη θάλασσα και τις ακτές, ένα πρόβλημα παγκόσμιο με ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές, αισθητικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που ταυτόχρονα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο και για την ανθρώπινη υγεία.

Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις είναι δωρεάν, προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των εκπαιδευόμενων, διαρκούν μία διδακτική ώρα (45’) και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων στο χώρο του σχολείου κατόπιν συνεννόησης με την/ον Δ/ντρια/ντή. Επίσης, συνοδεύονται από δημιουργική συζήτηση με τους μαθητές με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών πάνω στο εκάστοτε περιβαλλοντικό ζήτημα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενθάρρυνση για ανάληψη δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές, τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, www.medsos.gr και στην ιστοσελίδα του προγράμματος LIFE AMMOS: Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες http://www.life-ammos.gr/ekpaideutiko-iliko/

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Κουλουζάκη Στελλίνα
Τηλ: 210-8228795, Email: schools@medsos.gr