Αφίσα για το Ρεκόρ Γκίνες!

Ο Δήμος Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με την Κοιν. Ανθρωπολόγο-Instructor Origami-Κάτοχο Ρεκόρ Γκίνες Μυρτώ Δημητρίου, θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου για να γραφτεί η Αθήνα στο Ρεκόρ Γκίνες! Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής!

 Από τον Οκτώβρη 2013- Μάρτη 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων (Αθηνοδώρου 61,τηλ.210.3422642),  η Μυρτώ Δημητρίου (τηλ.επικ. 6977.716.780) θα παρουσιάζει Έκθεση με πίνακες και τρισδιάστατα έργα Origami (ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής) και θα πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς και σεμινάρια ενηλίκων!

http://origamiwithfantasygroup.blogspot.com

 
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται καθημερινά 09:00-13:00. Διάρκεια 90′ περίπου.
Κόστος συμμετοχής :5 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: 6977.716.780

Το πρόγραμμα μπορεί να παρουσιαστεί και στο σχολείο αν δεν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Στις 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014  στο Γήπεδο basket στην περιοχή Μετς (Μάρκου Μουσούρου 70) , θα σχηματισθεί μία κουκουβάγια, το σύμβολο σοφίας, της θεάς Αθηνάς και της πόλης μας, με ανακυκλωμένο χαρτί (επιδαπέδιο μωσαϊκό). Με αυτή την προσπάθεια θα δοθεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μήνυμα αλλά και ένα μήνυμα ειρήνης, και συλλογικότητας.

 Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας e-yliko, στις προτεινόμενες εκπαιδευτικές επισκέψεις:

http://www.e-yliko.gr/htmls/ekp_episkepseis/ektheseis-ath.aspx

Video της κατάκτησης του Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο Origami στη Θεσσαλονίκη από το παρακάτω link:

http://www.youtube.com/watch?v=JCf6kwOssJk