ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ “Δημιουργία Πρόσκλησης με το WORD”

Ας κάνουμε μια πρόσκληση για ένα ξεχωριστό Party! Η εργασία αυτή σχεδιάστηκε για την Β’ Τάξη δημοτικού, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί και από τους μαθητές των άλλων τάξεων του Δημοτικού (μεγαλύτερους και μικρότερους)

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ το Φύλλο Εργασίας  “Δημιουργία Πρόσκλησης με το WORD

 

#2ο ΔΩΡΕΑΝ μάθημα Προγραμματισμού με C++ για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

EPY_PDP_Lessons_18FEB2017

Προγραμματισμός με C++

Το Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών [ΕΠΥ] διοργανώνει στις ​​18 Φεβρουάριου 2017 στη Θεσσαλονίκη​,​ το 2ο κατά σειρά ΔΩΡΕΑΝ μάθημα Προγραμματισμού και προετοιμασίας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής για μαθητές ​​Γυμνασίου, ​​Λυκείου, αλλά κατά περίπτωση και μαθητές τελευταίων τάξεων Δημοτικού.

Για την παρακολούθηση απαιτείται  η συμπλήρωση της φόρμας: https://goo.gl/o3Gtra

Επισκέπτες-Εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή εφόσον στην επιλογή “Τάξη” της φόρμας δηλώσουν “εκπαιδευτικός”. Στην τελική επιλογή για την παρακολούθηση προηγούνται οι μαθητές που συμμετέχουν ή πρόκειται να συμμετάσχουν ως διαγωνιζόμενοι στον 29ο ΠΔΠ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής [ΠΔΠ] καθώς και τα θέματα της 1ης φάσεις μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη του ΠΔΠ www.pdp.gr

Για την ΟΕ του ΠΔΠ

Λία [Θεοδούλη] Τερζίδου

Η συνέντευξη μου με αφορμή την ομιλία μου στο TEDx του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η συνέντευξη μου με αφορμή την ομιλία μου στις 5 ΝΟΕ 2016 στο TEDx του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Blog του #TEDxUoM2016.
Ευχαριστώ όλη την ομάδα του TEDxUniversityofMacedonia γι αυτή την υπέροχη εμπειρία!

Αποτελέσματα 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού παιχνιδιού στο Scratch

«Παιχνίδια του κόσμου: από το χθες… στο αύριο»

2ndScratchContest
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2​ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιχνιδιού στο Scratch ­υπό την Αιγίδα τ​ου ΥΠΠΕΘ (206460/Δ2 /16­12­2015)­ που διοργάνωσε το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Σχολικούς Συμβούλους και Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Πανελλαδικά.

Συμμετείχαν 358 έργα μαθητών εκ των οποίων:
Δημοτικού: 228 από 72 σχολεία
Γυμνασίου: 94 από 42 σχολεία

Λυκείου (Γενικού & Επαγγελματικού): 34 από 20 σχολεία

Ειδικών σχολείων: από 2 σχολεία

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την ανάπτυξη ενός υπολογιστικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, καλλιεργώντας και προάγοντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

Όλα τα βραβεία έχουν ανακοινωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα http://festman.schoolab.gr/festival/15 από όπου μπορείτε να δείτε και να παίξετε τα παιχνίδια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

1ο βραβείο:​ Ο Μύθος του Μινώταυρου​ – 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

2ο​βραβείο:​ Marbles in action ­ βόλοι εν δράσει​ – 4ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου

3ο βραβείο: FROG FULL​ – 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

1ο βραβείο:​ Cave Hero​ – Γυμνάσιο Οινουσσών Χίου

2ο βραβείο:​ Παιχνίδι tangram​ – 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας

3ο βραβείο:​ Orange Ball​ – 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

ΛΥΚΕΙΟ (Γενικό & Επαγγελματικό)

1ο βραβείο:​ Ρομποτοπεριπέτειες​(Robot Adventures) – Γενικό Λύκειο Πεταλιδίου, Μεσσηνία

2ο βραβείο:​ HackPath​ – 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς

3ο βραβείο:​ Ball Game​ – 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Πρωτότυπης Ψηφιακής Διαθεματικής Προσέγγισης «Παιχνίδια του κόσμου: από το χθες… στο αύριο»

Πρωτότυπης Δημιουργίας για την καλλιέργεια του ψηφιακού αλφαβητισμού

  • Snowflakes​ 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ιωαννίνων

Ειδικό βραβείο Πρωτότυπης Δημιουργίας για την Ειδική Αγωγή

Δωρεάν ebook για το μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον»

Δωρεάν ebook για το μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον».

Το βιβλίο περιέχει τριάντα τέσσερα (34) φυλλάδια θεωρίας και ασκήσεων και έντεκα (11) επαναληπτικά τεστ, που καλύπτουν με ολοκληρωμένο τρόπο την ύλη αλλά και τους διδακτικούς στόχους του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Συγχαρητήρια στους Συγγραφείς και συνάδελφους  Ι. Σαρημπαλίδη, Μιχαηλίδη Ν. και Α. Μισαηλίδη για το εξαιρετικό τους συνδημιούργημα!

Κατεβάστε το ολοκληρωμένο βοήθημα:

BookAeppNew1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2016

IOI_logo

Ο 28ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διεκπεραιώθηκε και εφέτος με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της επικράτειας.
Οι Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής μαθητών προέκυψαν σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις 3 Διαγωνιστικές Φάσεις, το CAMP προετοιμασίας και τον κανονισμό του 28ου Πανελλήνιου μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής (International Olympiad Informatics–IOI), τη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής (Balkan Olympiad Informatics–BOI) και τη Διεθνή Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (Junior Balkan Olympiad Informatics–JBOI) για το έτος 2016.
Μπορείτε να δείτε το σχετικό ΔΤ και τις Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής εδώ: http://goo.gl/BkuEr5

pdp28_l

 

 

Η συμμετοχή του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Παιχνιδιών στο Scratch!

scratch-1Για άλλη μία χρονιά δημιουργήσαμε με τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, έργα στο Scratch για τον πολύ όμορφο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Παιχνιδιών στο Scratch! Το σχολείο μας συμμετέχει με 4 παιχνίδια στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Παιχνιδιών στο Scratch, τα οποία δημιουργήθηκαν από ομάδες μαθητών των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων, τόσο στο πλαίσιο του Ομίλου κώδικα, όσο και στο πλαίσιο του μαθήματος ΤΠΕ. 


Ο φετινός διαγωνισμός έχει τίτλο: «Παιχνίδια του κόσμου: από το χθες… στο αύριο», είναι υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ (206460/Δ2 /16-12-2015) και προκηρύχθηκε από το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Σχολικούς Συμβούλους και Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Πανελλαδικά.

Σας δίνουμε παρακάτω τα παιχνίδια μας, να τα δείτε, να τα παίξετε και να δείξετε στους μαθητές-δημιουργούς πόσο σαν άρεσαν δίνοντας καρδούλες ή και αστεράκια 🙂
Μπορείτε να δείτε επίσης όλα τα παιχνίδια που συμμετέχουν στο διαγωνισμό στη Συλλογή 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιχνιδιών στο Scratch.

Καλή Διασκέδαση!
Συγχαρητήρια και Καλή Επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

1o GAMECrazy Cat
Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τις μαθήτριες της Δ’ Τάξης, Αναστασία Γ. και  Άρτεμις Δ., στο πλαίσιο του Ομίλου Κώδικα του Σχολείου μας.
CrazyCat_sm

2o GAME – Πόσο καλός παρκαδόρος είσαι;
Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από το μαθητή της Ε’ Τάξης, Δημήτρη Π., στο πλαίσιο του μαθήματος ΤΠΕ.
 parkadoros_sm

3o GAMEThe “Pink Panther” Game

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τους μαθητές: Πασχάλη Π., Κωνσταντίνο Α. και   Δημήτρη Κ. (Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων), στο πλαίσιο του Ομίλου Κώδικα του Σχολείου μας.

 PinkPantherGame_sm

4o GAME – Save the Eggs

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τους μαθητές: Δημήτρης Κ., Αντώνης Μπ., Μάνο Τρ. και Χρήστο Βλ. (Δ, Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων), στο πλαίσιο του Ομίλου Κώδικα του Σχολείου μας.

 SaveTheEggs_sm

Τα βίντεο του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης στο Youth4Greece!

Οι μαθητές του Ε1  και Ε2 του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν δύο πρωτότυπα βίντεο για τις  “Οι Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης” και  για  το “Γενι-Τζαμί – Αρχαιολογικό Μουσείο” και είχαν τη χαρά να το δουν αναρτημένα στη σελίδα του Youth4Greece!  Τα έργα δημιούργησαν οι μαθητές σε συνεργασία με τις δασκάλες τους Βέφα Τσιρικίδου [Ε1], την Αθηνά Νταναβάρα [Ε2], την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Θεοδούλη Τερζίδου και την Θεατρολόγο Κατερίνα Σακελλαρίου.

Τα βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο δράσης του Saferinternet.gr, έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τη χαρά της δημιουργίας και να εξοικειωθούν με τις έννοιες Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Πνευματικών Δικαιωμάτων

Το έργο “Youth4Greece” έχει ως στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους –ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς– τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας  με αυτό τον τρόπο συνομιλήκους τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας.

H Δράση “Youth4Greece” έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Δείτε ενδεικτικά το σχετικό αφιέρωμα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο μας!

 



Διεξαγωγή 28ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 η Γ’ και τελική φάση του 28ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, ο οποίος διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά παράλληλα με την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η Οργανωτική Επιτροπή του 28ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πληροφορικής   σε συνεργασία με την ΕΠΥ-Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργάνωσαν την Γ’ φάση του διαγωνισμού παράλληλα με την Αθήνα και στη Θεσ/νίκη για τους 22 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της  Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι προκρίθηκαν από τη Β’ φάση του διαγωνισμού. Συνολικά κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του 28ου ΠΔΠ 97 μαθητές από όλη τη χώρα.

Από την τελική φάση του ΠΔΠ θα επιλεγούν οι καλύτεροι μαθητές, οι οποίοι θα συγκροτήσουν τις Ελληνικές Εθνικές ομάδες Πληροφορικής: α) την Εθνική «Ολυμπιακή» ομάδα και β) την Εθνική ομάδα «Βαλκανικών αγώνων».

Περισσότερες πληροφορίες:

Για την Οργανωτική Επιτροπή του 28ου Παννελήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής:

Λία [Θεοδούλη] Τερζίδου

Στιγμιότυπα από τον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

20160423_13290120160423_11573820160423_11564820160423_095145 20160423_115824    20160423_115627

 20160423_140320 20160423_14060420160423_115759

 

Αποτελέσματα Β Φάσης ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 28ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής

Η ΟΕ του 28ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής [ΠΔΠ] ανακοινώνει τα αποτελέσματα της Β’ Φάσης μαθητών Γυμνασίων του 28ου ΠΔΠ. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν όλους τους διαγωνιζόμενους των οποίων οι υποβολές έδωσαν, έστω και ένα έγκυρο αποτέλεσμα σε κάποιο από τα αρχεία ελέγχου και συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία.
Η Γ’ και Τελική Φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου 2016, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους μαθητές της Βορ. Ελλάδας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή επιτυχία στον τελικό!

Κατεβάστε το PDF των αποτελεσμάτων εδώ.

logo epy_small

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση