Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο συχνά απ’ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν και φαίνεται να αυξάνονται. Μέχρι την ηλικία των 55 ετών οι μισοί ενήλικες θα εκδηλώσουν τουλάχιστον μια σημαντική ψυχική διαταραχή ενώ κάθε χρόνο ένας στους τέσσερις αναφέρουν κάποιου είδους σοβαρό ψυχιατρικό επεισόδιο. Οι Keyed & Lopez επισήμαναν ότι η εμφάνιση κατάθλιψης γίνεται πιο συχνή και εκδηλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες. Μέχρι το 2020 η κατάθλιψη αναμένεται να είναι το δεύτερο πιο δαπανηρό πρόβλημα υγείας μετά την καρδιοπάθεια. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το αυξανόμενο φορτίο υγείας, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας τον 21ο αιώνα θα χρειαστεί να βγουν από το παρόν «πλαίσιο» της απλής θεραπείας συμπτωμάτων και δυσλειτουργιών, θα χρειαστεί να επεκτείνουν τις προσπάθειές τους στο να ενισχύσουν «θετική ψυχική υγεία» η οποία έχει φανεί ότι προλαμβάνει την εμφάνιση και μειώνει την σοβαρότητα των ψυχιατρικών προβλημάτων.

Οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση. Η συμβουλευτική ψυχικής υγείας θεωρείται ένα από τα βασικά επαγγέλματα ψυχικής υγείας με τα δικά της ξεχωριστά πρότυπα εκπαίδευσης, εξάσκησης και πρακτικής.

 

Από το Βιβλίο “A Guidebook to Human Servise Professions” , William G. Emener, Michael A. Richard, John G. Bosworth, 2009, Charles C. Thomas Publisher Ltd.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση