Εμπειρίες

The-confidentiality-of-counselling-in-North-London«Σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για  τη συμβουλευτική. Αφού επισκέφτηκα ένα  γενικό γιατρό στην αρχή του έτους, μου πρότεινε να αναζητήσω συμβουλευτική υποστήριξη, παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή που θα λάμβανα. Σκέφτηκα, όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι άνθρωποι στη θέση μου, πως το να μιλήσεις σε έναν άγνωστο είναι πολύ δύσκολο αλλά μετά απο λίγους μήνες τελικά νίκησα αυτόν τον φόβο. Επέλεξα να βρω έναν σύμβουλο επειδή θεώρησα οτι αυτό ίσως είναι κάτι που θα με βοηθήσει.

Πριν έξι εβδομάδες περίπου πήγα στην πρώτη μου συνεδρία και από τότε έχω πάει σε άλλες τρεις. Αρχικά ήμουν πολύ σκεπτική σχετικά με το αν ήταν το σωστό βήμα αυτό για μένα αλλά τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα. Φυσικά ήμουν πολύ αγχωμένη πριν την πρώτη συνεδρία και δεν κοιμήθηκα πολύ καλά το προηγούμενο βράδυ, αλλά μόλις έφτασα στο γραφείο του συμβούλου γρήγορα  ηρέμησα. Νιώθω πλέον πολύ άνετα να μιλήσω με τον σύμβουλό μου και θεωρώ το οτι μιλάω σε έναν άγνωστο πραγματικά βοηθάει. Το γεγονός οτι δεν γνωρίζει τίποτα για τη ζωή μου πέρα από όσα του λέω εγώ με κάνει να αισθάνομαι λιγότερο ευάλωτη.

Ο σύμβουλός μου επίσης εφαρμόζει γνωστιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία στις συνεδρίες, μια θεραπευτική προσέγγιση που έχει σαν στόχο την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε. Αυτό έχει γίνει το πιο σημαντικό πράγμα για μένα και χωρίς αμφιβολία θα το πρότεινα σε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια. Μου δίνει σε εβδομαδιαία βάση εργασίες για το σπίτι που έχουν να κάνουν με τα πρότυπα σκέψης μου και την αντικατάσταση των αρνητικών σκέψεων που κάνω με πιο θετικές και ρεαλιστικές σκέψεις. Οι λίγες εργασίες που μου έχουν δοθεί πραγματικά με κράτησαν συγκεντρωμένη στο στόχο μου μέχρι την επόμενη συνεδρία.

Έχω κάνει μόνο μικρές αλλαγές αλλά αισθάνομαι οτι όσο περισσότερο αλλάζω τη σκέψη μου τόσο πιο αισιόδοξα αντιμετωπίζω τη ζωή. Ξέρω οτι συνήθειες που είχα όλη μου τη ζωή  δεν μπορώ να τις αλλάξω σε μια νύχτα αλλά σίγουρα γίνομαι πιο αισιόδοξο και λιγότερο αγχώδες άτομο. Ελπίζω αυτά που γράφω  να είναι βοηθητικά για όποιον αναρωτιέται εάν πρέπει να αναζητήσει συμβουλευτική υποστήριξη. Δεν υπόσχομαι οτι είναι κάτι εύκολο αλλά μπορώ να υποσχεθώ οτι αξίζει τον κόπο.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων