1. Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο στις 28 Νοεμβρίου 1965 όπου και ολοκλήρωσα τις σχολικές μου υποχρεώσεις. Σπούδασα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1984 έως το 1988. Το 2011 απέκτησα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις “Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Γλώσσα και τα Κείμενα” από το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Στη συνέχεια, φοίτησα στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων (ΔΙ.Κ.Σ.Ε.Ο.). Αποφοίτησα το 2015 και το ίδιο έτος συνέχισα τις σπουδές μου με την ετήσια επιμόρφωση στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε – ΕΠΠΑΙΚ) στο παράρτημα της Πάτρας.

Από το Σεπτέμβριο του 1989 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ενώ από το 2007 έως το 2018 διετέλεσα Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας. Από το σχολικό έτος 2018-2019 διατελώ Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Έχω διδάξει επίσης την Αγγλική Γλώσσα στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζας και συμμετάσχει στην εκπόνηση έργων του Τμήματος Φ.Π.Ψ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Αγγλικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2003 έχω ασχοληθεί με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από την θέση του επιμορφωτή στα ΠΕΚ Πατρών και Ιωαννίνων και του Αγγλικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίως στα αντικείμενα διδακτικής των ξένων γλωσσών, αξιολόγησης διδακτικού έργου-μαθητή, της εισαγωγής και εφαρμογής νέων αναλυτικών προγραμμάτων καθώς και της Διοίκησης στην Εκπαίδευση.

Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο χώρο της επιστήμης της Γλωσσολογίας και ιδιαίτερα στην Ανάλυση Συνεχούς Λόγου (Discourse analysis) καθώς επίσης στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και την Οργανωσιακή Συμπεριφορά με έμφαση στην εφαρμογή όλων των παραπάνω στο χώρο της εκπαίδευσης, της σχολικής τάξης ή της εκπαιδευτικής πολιτικής. Το συγγραφικό μου έργο – βιβλία, αρθρογραφία σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια – αφορούν τα προαναφερθέντα γνωστικά και ερευνητικά πεδία.

Τα λογοτεχνικά μου ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από την ποίηση κάνοντας τις πρώτες μου δημιουργικές προσπάθειες από τα φοιτητικά μου χρόνια. Τα παράλληλα ενδιαφέροντα μου στην επιστήμη της γλώσσας θεωρώ ότι επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τη χρήση της γλώσσας στα ποιήματά μου σε λεξιλογικό αλλά και μεταγλωσσικό επίπεδο. Έχω συμμετάσχει και βραβευτεί σε διάφορους πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα, Κύπρο και σε ελληνικούς πολιτιστικούς συλλόγους της Ευρώπης. Ποιήματά μου και βιβλιοκριτικές έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά και στο προσωπικό μου λογοτεχνικό ιστολόγιο. Τα ποιήματά μου αποτελούν έκφραση προσωπικών βιωμάτων ή εμπειριών και μια προσπάθεια αυτοδιαγνωστικής προσέγγισης των πραγμάτων πίσω από το αληθοφανές ή το απλά ορατό. Η φύση, με την αέναη κίνησή της, η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, η Ορθόδοξη Ελληνική Παράδοση καθώς και η ανθρώπινη φύση, όπως αναδεικνύεται μέσα από την ψυχή και την καρδιά του ατόμου, εμφαίνονται ως βασικές πηγές αποτύπωσης των σκέψεων μέσα από τα δημιουργήματά μου.