Σχέδιο δημιουργίας πάρκου εφάμιλλου του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι το Φθινόπωρο, με τον υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για θέματα Στρατηγικών Επενδύσεων, Χάρη Παμπούκη, να εμφανίζεται αισιόδοξος για συμφωνία με επενδυτές από το Κατάρ.

Λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του στη Ντόχα, ο Χάρης Παμπούκης, μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα”, επισημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή μια συμφωνία με επενδυτές από το Κατάρ, κάτι που ενδεχομένως ανοίξει το δρόμο και για την αξιοποίηση άλλων εκτάσεων.

Μετά τη συνεδρίαση της εταιρείας Invest in Greece, ο Χάρης Παμπούκης είχε δηλώσει ότι η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα δημιουργήσει 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει την πύλη για την προσέλκυση άλλων επενδύσεων.

Επανέλαβε ότι το Κατάρ έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για το έργο, ότι οι συζητήσεις προχωρούν και πως η αίσθηση από την επίσκεψή του στη χώρα, στις αρχές της εβδομάδας, είναι ικανοποιητική.

To σχέδιο της κυβέρνησης:

Στο χώρο του πρώην αεροδρομίου θα δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο, μεγέθους περίπου του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

Θα υπάρξει μέρισμα για όλη την Ελλάδα, με την έννοια, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, της κατασκευής υποδομών που θα ωφελήσουν τη χώρα και θα σηματοδοτήσουν το νέο πρόσωπο της χώρας προς το εξωτερικό, πιθανώς με την κατασκευή ενός κτιρίου – συμβόλου της πόλης.

Στόχος είναι στα 5.300 στρέμματα του Ελληνικού, να δημιουργηθούν μεταξύ άλλων χώροι αφιερωμένοι στις επιστήμες και τις τέχνες, αλλά και ένα Διεθνές Κέντρο γνώσης και τεχνολογίας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφασιστεί αν το έργο θα προχωρήσει με διαγωνισμό ή με διακρατική συμφωνία, σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρξουν ρήτρες διαφάνειας.

Πηγή : www.cosmo.gr