Σα βγεις στον πηγαιμό για τη Θεσσαλονίκη…

… Πάρε μαζί σου μερικές γλυκές αναμνήσεις από το καλοκαιράκι που πέρασε.

8 ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Οργή για τους νεκρούς

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες, δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες. (Με άλλα λόγια, ας πρόσεχαν!) Πρέπει πρώτα να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν αυτό το θλιβερό συμβάν». (Και δε μας έστρωνε το make up στη δεξίωση για τη δημοκρατία) δήλωσε συγκλονισμένος ο (Μ)πιγκ Άντονυ (Antonaros)
«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου, τη βαθιά οδύνη μας για το χαμό των οκτώ συνανθρώπων μας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Για το περιστατικό διεξάγεται ήδη προανάκριση και τα αποτελέσματά της θα οδηγήσουν στον καταλογισμό των ευθυνών. Ηδη, όπως γνωρίζετε, έχουν συλληφθεί οι φερόμενοι ως υπαίτιοι και υπεύθυνοι του περιστατικού» δήλωσε ο ΥΕΝ, Γιώργος Βουλγαράκης, (δείχνοντας τα χέρια του με τις χειροπέδες) ενώ νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα τις επιδόσεις του καινούργιου του σκάφους. Ο ανταγωνισμός λειτούργησε(επιτέλους!) πρόλαβε να συμπληρώσει

Συλλογικές συμβάσεις τέλος

«Υλοποιούμε με συνέπεια τη μεταρρύθμιση για την εξυγίανση των δημοσίων επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης μετά την κατάθεση της τροπολογίας. (Γιατί ν’ αλλάξω κασέττα, σκέφτηκε) Για να λάβει την απάντηση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο: «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν τα συνδικάτα σε περιηγητικούς συλλόγους όπως επιθυμεί η κυβέρνηση και η εργοδοσία» («Είμαστε αποφασισμένοι ακόμα και τις ζαρτιέρες μας να σκίσουμε» συμπλήρωσε με ύφος άγριο που έκανε κυβέρνηση και εργοδοσία να ζαρώσουν από το φόβο τους)

«Χρυσάφι» στους δικαστές λιτότητα στους… άλλους

Με βάση τις νέες διατάξεις, από την 1η Ιανουαρίου 2008 ο βασικός μισθός των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) εκτοξεύεται από 2.130 ευρω που είναι σήμερα σε 4.130 ευρώ (αύξηση που αγγίζει το 80%), χωρίς να περιλαμβάνονται τα επιδόματα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων 1.100 ευρώ (από 880), η πάγια αποζημίωση λόγω των ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών 950 ευρώ (από 880) και τα έξοδα παράστασης 300 ευρώ. (Τα δικαιούνται και με το παραπάνω ως Α.Μ.Ε.Α. που είναι – η γνωστή τύφλα της Δικαιοσύνης. Εξάλλου και η λαμογιά για κουκούλωμα είναι αυξημένη και οι απεργίες που έκριναν, κρίνουν και θα κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές είναι κάμποσες κι αυτές.)

Εκτός από την αύξηση στο μισθολόγιό τους οι δικαστές πριν από λίγους μήνες ρύθμισαν και την καταβολή των αναδρομικών τους για την περίοδο 2003-2007. Η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει ότι η καταβολή θα γίνει σε 4 ετήσιες δόσεις μέχρι το 2011 και το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαστή κυμαίνεται από 130.000 μέχρι 60.000 ευρώ. (Ψίχουλα, αν σκεφτεί κανείς ότι η μικρότερη λαμογιά ξεπερνάει τις 800.000 ευρώ)

Εκλεκτό απόσπασμα … 

«Η Ελλάδα σήμερα έχει τις δυνατότητες να στοχεύσει ακόμη πιο ψηλά, να πάει πιο μπροστά. Τις δημιουργήσαμε τα χρόνια που πέρασαν, όλες και όλοι μαζί με σκληρή προσπάθεια και θυσίες αντιμετωπίζοντας προβλήματα που έμοιαζαν άλυτα. Σήμερα και τα χρόνια που έρχονται συνεχίζουμε στο δρόμο που μαζί ανοίξαμε και σταθερά ακολουθούμε. Το δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Το δρόμο της προοπτικής, του μέλλοντος. Το δρόμο που οδηγεί αποδεδειγμένα στην Ελλάδα των κοινών οραμάτων μας».

… από ανέκδοτο (χα! χα!) έργο με τίτλο « Ο καραγκιόζης πρωθυπουργός »

 

 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © Γκρίνιαα!!          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση