Πιο Νέα γίνεται. Πιο Δημοκρατία δε γίνεταιαιαιαιαι!!!

Με διορισμένη σύνθεση οι εφέσεις για τις απεργίες

Με τις ψήφους των βουλευτών της πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το απόρρητο των επικοινωνιών.

Η προσθήκη τροπολογίας για την ταχύτατη εκδίκαση των εφέσεων που αφορούν τη νομιμότητα των απεργιών – και μάλιστα από ορισμένης σύνθεσης δικαστικούς – προκάλεσε την εναντίωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι προσπαθεί να υπονομεύσει νομοθετικά τους απεργιακούς αγώνες, με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι επί εφέσεως κατά αποφάσεως που έκρινε νόμιμη μια απεργιακή κινητοποίηση, ο πρόεδρος των Εφετών ορίζει δικάσιμο εντός 48 ωρών, ενώ ορίζει και τη σύνθεση του δικαστηρίου, που θα εκδικάσει την υπόθεση. (Όχι, δε θα υπαγορεύει και την απόφαση. Είπαμε, η δικαιοσύνη, μπορεί να μη βλέπει την τύφλα της, αλλά είναι ανεξάρτητη.)

«Για ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο των δικαιωμάτων των εργαζομένων» έκανε λόγο ο Αχιλλέας Κανταρτζής από το ΚΚΕ. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει προφανή στόχο να μην ξεφύγει καμία απεργία από τον κρατικό έλεγχο. (Μέχρι να βρει στρατηγικό επενδυτή να τις πουλήσει.)

«Ποιος διεστραμμένος εργοδοτικός εγκέφαλος σας έδωσε την ιδέα αυτή;» αναρωτήθηκε ο Φ. Κουβέλης. «Οδηγείτε τα πράγματα σε μία δίκη εξπρές για τις απεργίες. Μαρτυράτε ότι δεν θέλετε τις απεργίες και θέλετε να κρίνoνται από ειδικής συνθέσεως δικαστήρια, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές». (Τς τς τς Τι καχυποψία κι αυτή, Θε μου!)

«Βάλτε μια διάταξη, ότι για τις απεργίες θα αποφασίζει ο ίδιος ο κος Σανιδάς. Θα είναι πιο δίκαιο για το λαό, για όλους εμάς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Γ. Καρατζαφέρης. (Είδες ατάκες που πετάς, άμα σε κουτσουλίσει το Άγιο Πνεύμα;)

«Τη διάταξη του μειωμένου χρόνου εκδίκασης, τη θέσπισε το ΠΑΣΟΚ. Η τροπολογία επαναλαμβάνει περίπου την ίδια διάταξη, στην περίπτωση των εφέσεων. Κι εκεί, δεν ωφελείται μόνον ο εργοδότης, αλλά μπορεί να ωφεληθεί και ο εργαζόμενος» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκης. (Θέλει η π………….. να κρυφτεί ….)

«Επιχειρείτε τη σύσταση ειδικών δικαστηρίων για τις απεργίες, με μια ξεκάθαρα αντισυνταγματική διάταξη» ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος. (…. καθώς το μαστίγιό του εσκιζε τον αέρα του Κοινοβουλίου. Μετανοιωμένος αλλά αλύπητος, ο δικός σου!)

«Με την τροπολογία που φέραμε δεν ωφελείται μόνο ο εργοδότης, αλλά και ο εργαζόμενος (και ο απεργός, γιατί σταματάει η απεργία και δε χάνει μεροκάματα και ο απεργοσπάστης, γιατί γλιτώνει τη ροχάλα των απεργών)», υποστήριξε, αλλά την ίδια στιγμή πρόσθεσε με νόημα πως οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα, αλλά σ’ αυτή τη δίνη των εξελίξεων υπάρχουν και παράνομες απεργίες. «Δεν μπορείς να κατεβάζεις τον μοχλό της ΔΕΗ», κατέληξε.«Το κοινωνικό σύνολο έχει δικαιώματα και δεν μπορεί να είναι δέσμιο ορισμένων μειοψηφιών. Κοινωνική πολιτική, είναι όταν εξυπηρετείται το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον» επανήλθε ο υπουργός Δικαιοσύνης. (….. αλλά η χαρά δεν την αφήνει!)

Σφίγγεται η αγάπη μου στον ΓκουανταλκιβίρFree Image Hosting

 

Κείμενα (μόνο) από ¨Καθημερινή¨ και ¨Ελευθεροτυπία¨

 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © Γκρίνιαα!!          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση