Γιατί πρέπει να διαιωνίζουμε τις διαφορές στις εργασιακές σχέσεις;

«Δε δικαιολογούνται εργασιακές σχέσεις δύο ταχυτήτων»

 

Δεν δικαιολογούνται εργασιακές σχέσεις δύο ταχυτήτων, δηλώνει στην «Απογευματινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, την εξομοίωσή των εργασιακών σχέσεων στις επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα που θα ιδιωτικοποιούνται, με εκείνες που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Αλογοσκούφης αναρωτήθηκε επίσης «γιατί πρέπει να διαιωνίζουμε τις διαφορές στις εργασιακές σχέσεις».

(Κι επειδή απάντηση δεν πήρε, εξήγησε ότι είναι άδικο οι μισοί να εργάζονται ως δούλοι, ενώ οι άλλοι μισοί ως δουλοπάροικοι. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να άρει τη μεγάλη αυτή αδικία, η οποία αποτελεί κληρονομιά του κακού παρελθόντος που δημιούργησε τα γνωστά «ρετιρέ». «Στο εξής όλοι θα εργάζονται ισότιμα ως δούλοι», συνέχισε και δεν παρέλειψε να εξάρει για άλλη μια φορά τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.)

Τονίζει, πάντως, ότι η Κυβέρνηση κινείται σε λογική ήπιας προσαρμογής και δεν επιδιώκει κοινωνικές αναταράξεις.

(Γι αυτό και σκέφτεται να εφαρμόσει το μέτρο σταδιακά. Σε πρώτη φάση θα κληθούν να υπαχθούν αυτοβούλως στο νέο εργασιακό καθεστώς όσοι δουλοπάροικοι επιθυμούν. Σε αντάλλαγμα, οι πρόθυμοι θα διατηρήσουν ορισμένα ψίχουλα της παλιάς ευωχίας, ενώ θα τους χορηγηθεί το κόκαλο της δουλικής εργασίας αυξημένο κατά 4,5% σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις μετά θάνατον. Στο ίδιο αυτό διάστημα της ήπιας προσαρμογής, τις σιδερένιες αλυσίδες θα αντικαθιστούν λουριά από δέρμα, τα οποία θα προσδώσουν και ολίγον αισθησιασμό στο νέο εγχείρημα, παρά τις έντονες αντιδράσεις που αναμένονται εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου. Για τους υπόλοιπους ο Κ. Υπουργός απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, υποσχέθηκε, πάντως, διάλογο, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και, σε μια έκρηξη μεγαλοψυχίας, υποσχέθηκε επίσης, εμφανώς συγκινημένος, να δώσει τη μάχη του στο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να μη θιγούν οι δουλοπάροικοι που κοντεύουν να συνταξιοδοτηθούν, οπότε και θα απολαύσουν τα ευεργετήματα που προβλέπει ο νόμος 3ΔΕΝ/2008 που ψηφίστηκε πρόσφατα.)

Ο Υπουργός Οικονομίας αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, αλλά και η δεύτερη φάση δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά την οποία στόχος είναι η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, δηλαδή,

no money, no honey.

 

Πηγή: news.ert.g

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © Γκρίνιαα!!          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση