Μετά από πρόσκληση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, φορέα που εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στην Ελλάδα και εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οι Σχολικές Δραστηριότητες της ΔΔΕ Ηλείας, δια της Υπεύθυνης, Τίτας Τερζή, συμμετείχαν στις δράσεις που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη και στην Χάλκη από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου 2024 και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος “Παλαιογραφία- Το ταξίδι της γραφής”, που συντονίζει η Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος, κα Ιωάννα Κλιάρη.

Συγκεκριμένα, στην διαδραστική εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Feronya Hotel, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πυλαίας, παρουσιάστηκε από την κα Τερζή η εισήγηση με θέμα “Από τις λέξεις στη Γραφή”, ενώ ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα, κατά την οποία κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις εμπλουτισμού και συνέχειας του προγράμματος, δημιουργώντας τις βάσεις μιας νέας διάστασης, η οποία θα βασίζεται στις διαλέκτους του ελλαδικού χώρου και σε αντιπροσωπευτικά χειρόγραφα εκάστης, με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης, Ηλείας και Β. Αιγαίου να ξεκινούν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, υπό τον συντονισμό του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και την υποστήριξη των Φροντιστηρίων Βιωσιμότητας όλης της χώρας.

Στο τέλος της εσπερίδας, η κα Τερζή απέδωσε εκ μέρους του Διευθυντή ΔΕ Ηλείας, κ. Ανδρέα Ζέρβα, τιμητικούς επαίνους για την αγαστή συνεργασία και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, τόσο στην Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΠΙΠΜ, κα Ιωάννα Κλιάρη, όσο και στην Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πυλαίας, κα Λία Βαρμπομπίτη, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό για την επίρρωση του στόχου του εκπαιδευτικού προγράμματος της Παλαιογραφίας.

IMG 1938IMG 1940IMG 1937IMG 1935IMG 1936 IMG 1942

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.


© 2013-2015 Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ηλείας

Κατασκευή-Επιμέλεια ιστολογίου: Γοροζίδης Γεώργιος, PhD, MSc, ΠΕ11

I Support the Bring Them Back Campaign
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων

***Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και μαθητών που ασχολούνται με τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων***