Οι Σχολικές Δραστηριότητες της ΔΔΕ Ηλείας, δια της Υπεύθυνης, Τίτας Τερζή, συμμετείχαν στις δράσεις της Διεθνούς Ένωσης Τεχνών- International Art Union που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη (πόλη και ευρύτερο Δήμο) από 21 έως 24 Μαρτίου 2024.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν την Διεθνή Έκθεση Τέχνης και Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στην γκαλερί SanatIf Sergi Salonu της Χαλκηδόνας, όπου εκπροσωπήθηκε η ΔΔΕ Ηλείας από την μαθήτρια του ΓΕΛ Πελοπίου, Βίβιαν Δαούτη, η οποία ήταν και η μοναδική ανήλικη συμμετέχουσα μεταξύ 80 καλλιτεχνών από 6 χώρες. Οι ζωγραφικοί της πίνακες “The sacrifice” & “The imposter”, έργα ιδιαίτερης αισθητικής, απέσπασαν εξαιρετικά θετικές κριτικές και τιμήθηκαν με έπαινο από την επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τεχνών, Μαρία Λουμπουρδή, τον οποίον παρέλαβε η κα Τερζή.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δαφνουσίας, κ. Σμάραγδος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκηδόνας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας, Βίκυ Δανιηλίδη, η φημισμένη καλλιτέχνις, Sevgi Son Sualp και πλήθος φίλων των συμμετεχόντων.

Οι παράλληλες δράσεις περιλάμβαναν επίσκεψη στο Ζωγράφειο Λύκειο, όπου δωρήθηκαν βιβλία και πίνακες ζωγραφικής που φιλοτεχνήθηκαν για τον σκοπό αυτό από τους συμμετέχοντες, εκκλησιασμό στον Πατριαρχικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και ακρόαση από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο και επισκέψεις σε σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Αφίσα Λουμπουρδή 1IMG 8189IMG 8279

IMG 8199IMG 8203 IMG 8220IMG 8226 IMG 8238 IMG 8241

Ζωγρ.αφειο1 Ζωγράφειο Λουμπ.Τίτα.Χάσα

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.


© 2013-2015 Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ηλείας

Κατασκευή-Επιμέλεια ιστολογίου: Γοροζίδης Γεώργιος, PhD, MSc, ΠΕ11

I Support the Bring Them Back Campaign
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων

***Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και μαθητών που ασχολούνται με τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων***