Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 & ώρα 8 μμ, οι “Ποιητικοί διάλογοι”, που διοργάνωσαν οι Σχολικές Δραστηριότητες ΔΕ Ηλείας, στο πλαίσιο της δράσης “Αγώνες Τέχνης- Άνοιξη στα Σχολεία”.
Προσκεκλημένος ποιητής, ο Πάνος Κυπαρίσσης (Κρατικό βραβείο Ποίησης 2014), ο οποίος συνδιαλέχθηκε με τους αναρίθμητους μαθητές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να διαβάσουν τα ποιήματα που έγραψαν, με αφορμή τον στίχο “Πώς μας εμπνέουν και μας μεθούνε νεράιδες, ήρωες, θεοί”, του Κωστή Παλαμά, στον οποίο είναι αφιερωμένο το έτος 2019.
Η φιλόλογος του 2ου ΓΕΛ Πύργου & ταμίας του συνδέσμου φιλολόγων Πύργου- Ολυμπίας, Τριανταφυλλιά Τζεβελέκου, αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Κωστή Παλαμά, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, Τίτα Τερζή, παρουσίασε την πολυσχιδή προσωπικότητα και το πολύπλευρο έργο του ποιητή, σκηνοθέτη, ηθοποιού, εικαστικού, σκηνογράφου, μεταφραστή, Πάνου Κυπαρίσση και η ηθοποιός Μαριάννα Μαρτέλη, ερμήνευσε τα ποιήματα των παιδιών που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Τους καλεσμένους υποδέχθηκαν με την μουσική τους η Γεωργία Χαραλαμποπούλου (πιάνο), μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Πύργου, ο Ιάσονας Παπαναστασόπουλος (φλάουτο) και ο Σωκράτης Παπαναστασόπουλος (βιολί), μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.
Στο τέλος της βραδιάς, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και προσφέρθηκαν από την ΔΔΕ Ηλείας συμβολικά δώρα στον ποιητή και στους συντελεστές της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, τον Δήμαρχο, Θύμιο Κοτζά και τον Αναπληρωτή του, Γιώργο Δεββέ, για την εξαιρετική συνεργασία στην εν λόγω δράση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.


© 2013-2015 Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ηλείας

Κατασκευή-Επιμέλεια ιστολογίου: Γοροζίδης Γεώργιος, PhD, MSc, ΠΕ11

I Support the Bring Them Back Campaign
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων

***Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και μαθητών που ασχολούνται με τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων***