Το WWF Ελλάς υλοποιεί δράσεις για τα θέματα πρόληψης δασικών πυρκαγιών για περισσότερο από μια δεκαετία και τη σχολική χρονιά 2017-2018 πραγματοποίησε το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Η φωτιά δεν παίζει, μην παίζεις με το μέλλον του τόπου σου: Τοπική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ειδικών ομάδων  για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών» σε Αχαΐα, Κεφαλληνία και Ιθάκη,  σε συνεργασία με τη Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα ΠΑιΘέΑ,  την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Διάσωσης Βραχνεΐκων (ΕΟΠΥΔ) και την Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να αναδείξει την πρόληψη και ειδικά τις δράσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης κοινού και ειδικών ομάδων πληθυσμού ως βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ένα από τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι η δημιουργία του υλικού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Η φωτιά σε αφορά: Πρόσεχε τι κάνεις/Πρόσεχε γύρω σου» (http://www.wwf.gr/images/pdfs/pe/I_fotia_Se_Afora_FINAL.pdf). Το εκπαιδευτικό υλικό είναι εγκεκριμένο από το ΥΠΠΕΘ (αρ. πρωτ. Φ1/ΜΚ/182094/196679/Δ7/16-11-2018) και απευθύνεται σε μαθητές των μεγάλων τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου. Συνίσταται, εν συντομία, στην έρευνα της κοινής γνώμης, σε τοπικό επίπεδο, για τα αίτια των δασικών πυρκαγιών και στην ευαισθητοποίησή της για τη σημασία της πρόληψης. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, αρωγή ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Συντονιστή Τοπικών Δράσεων κο Τζηρίτη Ηλία στο 210-3311988 (εσωτ. 407)/email: e.tziritis@wwf.gr ή με την Υπεύθυνη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κα Σβορώνου Ελένη στο 210-3311988 (εσωτ. 412)/email: e.svoronou@wwf.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.


© 2013-2015 Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ηλείας

Κατασκευή-Επιμέλεια ιστολογίου: Γοροζίδης Γεώργιος, PhD, MSc, ΠΕ11

I Support the Bring Them Back Campaign
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων

***Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και μαθητών που ασχολούνται με τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων***