Αρχείο για Νοέμβριος, 2016

Εγκρίθηκε η υλοποίηση 126 προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2016- 2017, με την υπ΄ αρ. 16624/28-11-2016 Απόφαση του Διευθυντή ΔΕ Ηλείας.
Αναλυτικότερα, εγκρίθηκαν 63 Πολιτιστικά προγράμματα, 48 Περιβαλλοντικά, 6 Αγωγής Υγείας και 5 Αγωγής Σταδιοδρομίας.
Επιπλέον, 4 προγράμματα e-Twinning θα υλοποιηθούν απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έγκριση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηλείας για το σχολικό έτος 2016- 2017

1. Πρόσκληση συμμετοχής στα Εθνικά Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Μουζακίου με τίτλο “Δάσος” και “Η Ενέργεια στο Περιβάλλον του Παιδιού”.

2. Πρόσκληση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Περτουλίου με τίτλο “Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”.

MOYZAKI-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σχολείων για ΔΙΚΤΥΑ

Πρόσκληση Ανανεωσιμες πηγές ενέργειας

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση ένταξης ή παραμονής σε Εθνικά Θεματικά Δίκτυα ΚΠΕ

Προς σχολεία-Συμμετέχοντες_ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για εκπαιδευτικούς- Συμμετέχοντες

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας προκηρύσσει τον 2ο Διαγωνισμό Ποίησης και Ζωγραφικής για τους μαθητές των Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με τίτλο «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».
Ο διαγωνισμός στοχεύει στην καλλιέργεια και την ανάδειξη των κλίσεων και δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από την επαφή τους με τις τέχνες της ποίησης και της ζωγραφικής, στη δημιουργική απασχόλησή τους κατά τον ελεύθερο χρόνο τους και στη γνωριμία τους με το σημαντικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, στον οποίο είναι αφιερωμένο το έτος 2017.
Τα έργα των μαθητών- ποιητικά και ζωγραφικά- θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 στα σχολεία τους, τα οποία θα τα διαβιβάσουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει μόνο στον ποιητικό, μόνο στο ζωγραφικό, ή και στους δύο διαγωνισμούς.
Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από τριμελή επιτροπή, διαφορετική για κάθε κατηγορία. Θα δοθούν τρία βραβεία για κάθε επίπεδο (1ο, 2ο, 3ο), ειδικές διακρίσεις και έπαινοι.
Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, με την παρουσία καταξιωμένων εκπροσώπων της τέχνης και των γραμμάτων. Στην ίδια εκδήλωση θα λειτουργήσει Έκθεση με όλα τα ζωγραφικά έργα των μαθητών που θα έχουν συμμετάσχει, ενώ τα ποιητικά έργα θα αποδοθούν από τους προσκεκλημένους ηθοποιούς που θα παρευρίσκονται.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Ζωγραφικής

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ήλιδας διοργανώνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων των σχολείων αρμοδιότητάς της.
Στόχος του είναι η ενημέρωση και πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων σχετικά με περιστατικά υγείας που συμβαίνουν συνήθως στα σχολεία, προκειμένου αυτά να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα, για την καλύτερη προστασία της υγείας και της ζωής των μαθητών μας.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αμαλιάδα, στο 1ο Γυμνάσιο (οδός Καλαβρύτων & Γορτυνίας), την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 18:00- 21:00 και στον Πύργο, στο 4ο ΓΕΛ (οδός Ρήγα Φεραίου), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, κατά τις ίδιες ώρες.
Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Προς σχολεία-Πρώτες βοήθειες

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για εκπαιδευτικούς


© 2013-2015 Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ηλείας

Κατασκευή-Επιμέλεια ιστολογίου: Γοροζίδης Γεώργιος, PhD, MSc, ΠΕ11

I Support the Bring Them Back Campaign
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων

***Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και μαθητών που ασχολούνται με τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων***