Μάθημα Webex: γλώσσα, ιστορία (21.5.2020)

0

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Γλώσσα, Ιστορία | , στις 21-05-2020

Γεια σας αγαπημένα μου πεμπτάκια!

Άλλο ένα webexομάθημα έφτασε στο τέλος του με μικρή συμμετοχή δυστυχώς σήμερα!Δεν προχωρήσαμε λόγω της μικρής συμμετοχής σε παρακάτω μάθημα ωστόσο να δούμε τι πρέπει να διαβάσετε για τα επόμενα μαθήματα!

ΓΛΩΣΣΑ

Στη γλώσσα μιλήσαμε ξανά για τις εγκλίσεις! Θέλω να διαβάσετε πολύ προσεχτικά όσα είχαμε σημειώσει στο βιβλίο σελ.71-72, το φυλλάδιο γραμματικής αλλά και στη γραμματική σας την κλίση των εγκλίσεων.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. Να κάνετε την άσκ. 4 σελ. 73 στο βιβλίο γλώσσας. Βάζετε τα ρήματα στην προστακτική!

2. Να κάνετε χρονική αντικατάσταση στην οριστική τα ρήματα μαζεύονται, καθορίζουν, σημαδεύουν. Να κλίνετε την υποτακτική και προστακτική(όσους χρόνους και πρόσωπα έχουν) για τα ίδια ρήματα. (η άσκηση να γίνει στο τετράδιο σας και να μου τη στείλετε με email ή στο eclass)

3. Να κάνετε την ασκ.5 σελ.74 στο βιβλίο γλώσσας.( Διαβάστε πρώτα τους κανόνες συλλαβισμού)

4. Η ενότητα μας αφορά τα διάφορα παιχνίδια! Ετοιμάστε λοιπόν για τη Δευτέρα μια λίστα με θετικά και αρνητικά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (στο τετράδιο σας) και θα τα συζητήσουμε στο μάθημα!

5. Πατήστε εδώ και συμπληρώστε το φύλλο εργασίας. Μόλις τελειώσετε πατήστε Finish και μετά επιλέξτε  Email my answers to my teacher.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο μάθημα της ιστορίας μιλήσαμε ξανά για τα δύο κεφάλαια που κάναμε την προηγούμενη φορά και γι αυτό θα έχετε μια επανάληψη των κεφαλαίων 30α και 31.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα όσα είχαμε για αυτά τα κεφάλαια.

Προετοιμαστείτε στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο τέλος κάθε κεφαλαίου και βρείτε τις απαντήσεις μέσα στα κείμενα!!!!

Αύριο Παρασκευή έχουμε Φυσική!!Σας περιμένω όλους!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση