Μάθημα Webex: γλώσσα #10, ιστορία (7.5.2020)

0

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Γλώσσα, Ιστορία | , στις 07-05-2020

Γεια σας!!! 🙂

Μόλις τελειώσαμε άλλο ένα webexομάθημα λοιπόν! Ακολουθούν μερικές δραστηριότητες και φυσικά μετά ξεκούραση για να γεμίσουμε μπαταρίες το Σαββατοκύριακο! 🙂

ΓΛΩΣΣΑ

Τα μέρη του λόγου!

Σήμερα μιλήσαμε για χαμένους πολιτισμούς και θυμηθήκαμε τα μέρη του λόγου. Στο eclass, φάκελος Θεωρία, θα βρείτε την εικόνα με τα μέρη του λόγου, για τα οποία θα διαβάσετε και στη γραμματική σελ. 58 για να τα θυμηθείτε καλύτερα!

Δραστηριότητες

1. Να κάνετε ανάγνωση το κείμενο σελ. 60 και να απαντήσετε γραπτά στις ερωτήσεις της ασκ. 1 σελ. 61. (Ξεκινάμε με την ερώτηση για να δώσουμε ολοκληρωμένη απάντηση!). Επίσης κάνουμε την άσκ. 7 σελ.59.

2. Θυμόμαστε ξανά τα μέρη του λόγου αλλά και τη γραμματική της ενότητας στο φύλλο εργασίας!

3. Γράφουμε μια φανταστική ιστορία για μια χώρα της φαντασίας μας και την ιστορία της, έχοντας πάντα στο μυαλό μας όσα είπαμε στο μάθημα (δείτε και ασκ.3 σελ.61)! Δείτε κι εδώ ποια στοιχεία πρέπει να συμπεριλάβουμε στην αφήγηση μιας ιστορίας αλλά δείτε και τις  σημειώσεις σας! (Θα μου στείλετε φωτογραφία της έκθεσής σας είτε στο eclass μέσω μηνύματος είτε με email στο  gramkotani@sch.gr μέχρι την Κυριακή)

4. Ευκαιρία και για μια παιδική ταινία το Σαββατοκύριακο, σχετική και με το μάθημά μας! Η ταινία λέγεται «Η χαμένη Ατλαντίδα» και θα τη βρείτε δωρεάν σε σελίδες με online ταινίες!

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην ιστορία μιλήσαμε για το κεφάλαιο 29 και τους νέους εχθρούς που απειλούν το Βυζάντιο! Θέλω να διαβάσετε όσα υπογραμμίσαμε, να συμβουλευτείτε το σχεδιάγραμμα αλλά και το βιντεομάθημα που ακολουθεί!

Βιντεομάθημα: Κεφ. 29

Κάνουμε την ασκ.1 σελ.38(τετράδιο εργασιών) και διαβάζουμε το κείμενο 5 στο βιβλίο μας! Αφού το διαβάσετε, σκεφτείτε πως θα χαρακτηρίζατε τον αρχηγό των Σελτζούκων.Θα το συζητήσομε στο επόμενο μάθημα!

Ας κλείσουμε με ένα κουίζ για να δούμε τι θυμόμαστε!!!

Καλή συνέχεια σε όλους!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση