Ενημέρωση για μάθημα αγγλικών

0

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 30-04-2020

Για το μάθημα των αγγλικών, η κυρία Ελένη έχει ετοιμάσει τη σελίδα της στην πλατφόρμα e-me. Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο, συμπληρώνετε τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και μετά «Αίτημα συμμετοχής». Έτοιμοι να παρακολουθήσετε και το μάθημα αγγλικών!!!

https://e-me.edu.gr/groups/dimotiko-kalianoi-agglika

 

Ασκήσεις γλώσσας #8, Ιστορία (30.4.2020)

0

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Γλώσσα, Ιστορία | , στις 30-04-2020

Καλησπέρα και πάλι πεμπτάκια μου!

Όπως είπαμε και στο μάθημα μας πριν λίγο, ακολουθούν μερικές δραστηριότητες, τις οποίες θα έχετε να ολοκληρώσετε μέχρι το επόμενο μάθημα γλώσσας, τη Δευτέρα 4 Μαΐου!

ΓΛΩΣΣΑ

Στη γλώσσα σήμερα μιλήσαμε γενικά για τις βιβλιοθήκες! Εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση με τον δικό σας ρυθμό! (Πηγή:Ψηφιακή τάξη)

Επίσης, θυμηθήκαμε λίγο τις κύριες και δευτερεύουσες προτάσεις! Μπορείτε να βρείτε τη θεωρία εδώ, αλλά και στο βιβλίο γραμματικής σελ. 190-200. Ακολουθεί ένα  βίντεο από την εκπαιδευτική τηλεόραση με θέμα τις δευτερεύουσες προτάσεις! *Δεν έχουμε προλάβει να μιλήσουμε για όλα τα είδη προτάσεων, οπότε μην ανησυχείτε εάν κάτι σας είναι άγνωστο!

Μαθαίνουμε στο Σπίτι | Ε’ Τάξη | Γλώσσα – Επανάληψη: Δευτερεύουσες Προτάσεις | 07/04/2020 | ΕΡΤ

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. Διαβάζουμε την παραπάνω θεωρία και προχωράμε στο φύλλο εργασίας.

2. Κάνουμε την άσκηση στο βιβλίο σελ43 ασκ.3 και λύνουμε ένα σταυρόλεξο με τις λέξεις.

3. Διαβάζουμε στο ανθολόγιο το κείμενο [Η βιβλιοθήκη μας],του Φιλίπ Μπαρμπώ. Αν δεν έχετε το ανθολόγιο θα βρείτε το κείμενο εδώ! Να απαντήσετε στις ερωτήσεις κατανόησης στο eclass, στην άσκηση με τίτλο [Η βιβλιοθήκη μας], Φιλίπ Μπαρμπώ – Ερωτήσεις κατανόησης.

ΙΣΤΟΡΙΑ 

1. Για το μάθημα της ιστορίας, μέχρι την επόμενη Πέμπτη, θα ολοκληρώσετε την επανάληψη της Ε’ ενότητας και θα κάνετε την αντίστοιχη άσκηση στο eclass. (Δείτε την ανάρτηση σχετικά με την επανάληψη εδώ)

2. Στα έγγραφα του eclass θα βρείτε το σχεδιάγραμμα για το κεφάλαιο 28. Αφού το διαβάσετε, να κάνετε τις ασκήσεις 1 και 4 σελ.37 (τετράδιο εργασιών).

Καλή συνέχεια σε όλους! 🙂

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση