Ασκήσεις γλώσσας #7-Ενότητα 9 (27.4.2020)

2

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Γλώσσα | , στις 27-04-2020

Καλησπέρα πεμπτάκια!

Ολοκληρώσαμε το πρώτο μας τηλεμάθημα και θέλω να σας ευχαριστήσω που τα καταφέραμε τόσο καλά! 🙂 Τώρα όμως, όπως είπαμε και προηγουμένως, πρέπει να συνεχίσουμε το διάβασμα (με μεγαλύτερη προσπάθεια πια) και να προχωρήσουμε στις ασκήσεις που σας έχω ετοιμάσει!

Θα  διαβάσετε πολύ καλά όσα είπαμε για τις ρηματικές και ονοματικές φράσεις στο βιβλίο και στη γραμματική (σελ.181). Μπορείτε να δείτε τη θεωρία και εδώ αλλά και στη παρουσίαση που ακολουθεί! Εάν κάτι σας δυσκολέψει, το σημειώνετε ώστε να το δούμε στο επόμενο μάθημα την Πέμπτη!

Δραστηριότητες!

1.Ακολουθούν μερικές ασκήσεις, τις οποίες μπορείτε να λύσετε στο τετράδιο σας και να μου τις στείλετε! Για να δείτε το αρχείο πατήστε Ασκήσεις Γλώσσας #7-Ενότητα 9!

2.Πατήστε εδώ για να εξασκηθείτε σε όσα μάθαμε με ένα quiz γραμματικής!

 

3.Ας θυμηθούμε ξανά το επίθετο πολύς-πολλή-πολύ και το επίρρημα πολύ! Μπορείτε να βρείτε όσα χρειάζεστε στη γραμματική σας (σελ. 105)! Θα θυμηθείτε πως κλίνεται το επίθετο αλλά και πως κάνουμε τη διάκριση επιθέτου και επιρρήματος! Διαβάστε και τα δύο αυτά πινακάκια!

Έπειτα θα μπείτε στη σελίδα eclass και θα κάνετε την άσκηση με τίτλο Επίθετο πολύς-πολλή-πολύ και επίρρημα πολύ!  Και στο βιβλίο σελ.42, την άσκηση 2.

Σημείωση: όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε και στην πλατφόρμα eclass. Θα ήθελα λοιπόν να τα δείτε και εκεί ώστε να εξοικειωθείτε σιγά σιγά με τη σελίδα!

Καλή συνέχεια!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση