Εργασία για Σαββατοκύριακο!

3

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Γλώσσα, Επετειακά-Γιορτές | , στις 10-04-2020

Καλημέρα πεμπτάκια μου!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Λογικά, θα έχετε όλοι ολοκληρώσει την επανάληψη της γεωγραφίας από την Τετάρτη, οπότε περιμένω να μπείτε στο e-class και να δοκιμάσετε όσα θυμάστε στην άσκηση που σας έχω ετοιμάσει! (Μπορείτε να πατήσετε την επιλογή δεξιά e-class, συμπληρώνετε κωδικούς και θα βρεθείτε στο μάθημα μας, έπειτα επιλέξτε τις ασκήσεις από την αριστερή στήλη). Περιμένω να δω τις προσπάθειες όλων των παιδιών!

Καθώς πλησιάζει λοιπόν η γιορτή του Πάσχα, ας ασχοληθούμε σήμερα με ένα κείμενο από το ανθολόγιο μας που αναφέρεται στο πιο γνωστό νομίζω πασχαλινό έθιμο! Τα κόκκινα αυγά! Αυτός  είναι και ο τίτλος του κειμένου μας! Θα το βρείτε στη σελίδα 175 στο ανθολόγιο ή διαφορετικά μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ!

Το κείμενο είναι γραμμένο από τον Γρηγόριο Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν διευθυντής στο περιοδικό Η Διάπλασις των Παίδων. Εκεί έγραφε με το ψευδώνυμο Φαίδων και το κείμενο που θα διαβάσουμε είναι μια απάντηση στη στήλη της αλληλογραφίας, σε κάποιον που ρώτησε για το έθιμο των κόκκινων αυγών!

Αφού τελειώσετε την ανάγνωση ας προχωρήσουμε!



Λήψη αρχείου

 Δοκιμάστε τις γραμματικές σας γνώσεις σε ένα κουίζ με λέξεις του κειμένου. Πατήστε εδώ!

 

Δραστηριότητα: Ψάξτε πληροφορίες για ένα πασχαλινό έθιμο! Πού και πότε γίνεται, τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το έθιμο; Αν δεν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες , μπορείτε να γράψετε για ένα έθιμο που γνωρίζετε ήδη εσείς ή οι γονείς σας!  Σκεφτείτε πως είμαστε στην τάξη μας και θα διαβάσετε όσα γράψετε στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες σας!!!!

Αργότερα θα σας ανεβάσω κι εγώ μερικές πληροφορίες για πασχαλινά έθιμα που συναντάμε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας!!!

Απαντήσεις εργασιών: Να στείλετε τις απαντήσεις σας είτε σε αρχείο είτε σε φωτογραφία μέσω της επιλογής Μηνύματα στο e-class. Επίσης το παραπάνω αρχείο βρίσκεται στα Έγγραφα σε μορφή word και όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει στον υπολογιστή του, να δώσει εκεί τις απαντήσεις του και έπειτα να μου το στείλει!

Καλή συνέχεια σε όλους!!!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση