Επανάληψη στη Γεωγραφία

4

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Γεωγραφία | , στις 08-04-2020

Καλημέρα πεμπτάκια μου!

Σήμερα λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε λίγα από όσα μάθαμε στη γεωγραφία μας, στην ενότητα Α’. Για να σας βοηθήσω, η ενότητα αυτή είχε ως βασικό θέμα τους χάρτες και πολλές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς αναπαριστά ένας χάρτης, τα διάφορα είδη τους αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά τους!

Μπορείτε να θυμηθείτε όλα τα παραπάνω στις σελίδες 10-24 του βιβλίου γεωγραφίας. Σκοπός μας είναι να θυμηθούμε τα βασικά στοιχεία, οπότε μπορείτε να δώσετε βάση σε όσα έχουμε υπογραμμίσει αλλά και το γεωγραφικό γλωσσάριο στο τέλος κάθε μαθήματος!

Ένας άλλος τρόπος να θυμηθούμε τα παραπάνω είναι να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω παρουσιάσεις! (κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο)

Χρήσιμο μπορεί να σας φανεί και το ηλεκτρονικό γλωσσάρι!

Πηγή: Ψηφιακή τάξη

Το παρακάτω βίντεο έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την πυξίδα, το όργανο που μας βοηθάει στον προσανατολισμό!

 

Όταν ολοκληρώσετε λοιπόν την επανάληψη σας μπορείτε να προχωρήσετε στις παρακάτω δραστηριότητες για να ελέγξετε και μόνοι σας τι θυμάστε! 🙂

1. Δοκιμάστε να λύσετε το κουίζ με τα είδη των χαρτών στο Φωτόδεντρο, εδώ! (όταν ανοίξει η σελίδα, θα πατήσετε στην εικόνα)

2. Ας εξασκηθούμε λίγο στον προσανατολισμό με μια ακόμη άσκηση εδώ!

3. Αφού δείτε το παραπάνω βίντεο, να γράψετε μια παράγραφο για τη χρησιμότητα της πυξίδας. Σε τι βοήθησε η συγκεκριμένη εφεύρεση; (Μπορείτε να δώσετε την απάντηση σας στο e-class, στην άσκηση με τίτλο Η χρησιμότητα της πυξίδας ή να στείλετε την απάντηση σας μέσω των Μηνυμάτων)

4. Συμπληρώστε τα κενά στην άσκηση Χάρτες : ένα εργαλείο για τη μελέτη του κόσμου στο e-class. Πατήστε εδώ! (θα μεταφερθείτε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής τάξης, θα συμπληρώσετε τους κωδικούς σας, αριστερή στήλη->ασκήσεις και θα πατήσετε στον τίτλο!)

Όλα τα παραπάνω θα τα βρείτε και στο e-class!

Για τέλος, μπορείτε να φτιάξετε το παζλ με τον χάρτη της Ελλάδας εδώ!

Καλή μας επανάληψη!!! 🙂

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση