Λύσεις ασκήσεων- Επαναληπτικό γλώσσας #3

3

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Γλώσσα | , στις 02-04-2020

Αγαπημένα μου πεμπτάκια!

Παρακάτω θα βρείτε τις λύσεις των τελευταίων ασκήσεων της γλώσσας. Να κάνετε τον έλεγχό σας, αφού ολοκληρώσετε την προσπάθεια σας!



Λήψη αρχείου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

6

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Γλώσσα, Επετειακά-Γιορτές | , στις 02-04-2020

Σήμερα, λοιπόν, 2 Απριλίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1966 από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς ήταν η ημέρα γενεθλίων του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), σίγουρα όλοι γνωρίζετε τα παραμύθια του «Η βασίλισσα του χιονιού», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» κ.ά.

Στο τελευταίο μας μάθημα στη Γλώσσα είχαμε μιλήσει για τον μαγικό κόσμο των βιβλίων! Τα βιβλία προσφέρουν στους αναγνώστες νέους κόσμους και μάς δίνουν την ευκαιρία να μπλεχτούμε σε νέες περιπέτειες και αναζητήσεις!!! Μάς προσφέρουν γνώσεις, εμπειρίες και μπορούμε να γίνουμε κι εμείς για λίγο ήρωες στις φανταστικές τους ιστορίες!  Ένα βιβλίο μπορεί να αποδειχτεί ο καλύτερος φίλος για τις ατέλειωτες ώρες που περνάμε στο σπίτι, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Και να θυμάστε αυτό που διαβάσαμε στο τελευταίο μας μάθημα «Το φως των βιβλίων δεν σβήνει ποτέ!»

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα ακολουθεί ένα απόσπασμα από ένα παιδικό βιβλίο, αρκετά επίκαιρο θα έλεγα 🙂 Είναι το βιβλίο «Μια αστεία επιδημία» του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Αναφέρεται στο απομακρυσμένο πριγκιπάτο της Σουρλανδίας,  όπου αρχίζει ξαφνικά να εξαπλώνεται μια περίεργη επιδημία… μια επιδημία γέλιου. Οι κάτοικοι γελάνε χωρίς σταματημό , προς μεγάλο εκνευρισμό του μοχθηρού πρίγκιπα Οράτιου…

Ας το διαβάσουμε λοιπόν….

 

Μπορείτε να διαβάσετε το βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα εδώ.

Επίσης μπορείτε να ακούσετε το τέταρτο κεφάλαιο από το συγκεκριμένο βιβλίο εδώ!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. Φτιάξτε τη δική σας αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου 2020.

2. Αφού διαβάσετε το κείμενο να απαντήσετε στις ερωτήσεις:

α.Σας θυμίζουν κάτι από το σήμερα όσα περιγράφονται στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου;

β.Πώς κρίνετε τον Οράτιο Σουρ ως πρίγκιπα της Σουρλανδίας;

γ.Είστε κι εσείς μικροί συγγραφείς!!! Ποια αστεία επιδημία θα επιλέγατε να εξαπλωθεί στον κόσμο ή στη χώρα σας; Πώς θα ονομάζατε αυτή τη χώρα;

Περιμένω τις απαντήσεις σας στο e-mail gramkotani@sch.gr ή και στα σχόλια μέχρι την Κυριακή 5 Απριλίου.

Να έχετε μια όμορφη μέρα! 🙂

 

Πηγή : Εκδόσεις Καστανιώτη   Μικρός αναγνώστης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση