25η Μαρτίου 1821

4

Συγγραφέας: ΚΟΤΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ | Κατηγορία Επετειακά-Γιορτές | , στις 25-03-2020

Όπως θα είδατε και στο χρονικό με τα γεγονότα της Επανάστασης πολλοί καλλιτέχνες θέλησαν να αποτυπώσουν στα έργα τους τον ηρωισμό των Ελλήνων. Στο αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικούς πίνακες με γεγονότα του 1821. Μπορείτε να ψάξετε επιπλέον και στο διαδίκτυο.

Δραστηριότητα: Θα ήθελα να επιλέξετε έναν πίνακα και να γράψετε γι αυτόν δυο μικρές παραγράφους. Στην πρώτη θα αναφέρετε τον πίνακα που επιλέξατε, τον καλλιτέχνη και θα κάνετε μια μικρή περιγραφή( χρώματα, πρόσωπα, σκηνή). Στη δεύτερη παράγραφο μπορείτε να γράψετε τα συναισθήματα που σας προκαλεί ο πίνακας. Μπορείτε να μου στείλετε τις εργασίες σας είτε στο e-mail : gramkotani@sch.gr είτε να τις μοιραστείτε στα σχόλια με όλους. Άλλωστε δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση!



Λήψη αρχείου

(4)

  • Ο/Η Κωνσταντίνα λέει:

    Η έξοδος του Μεσολογγίου, Θεόδωρος Βρυζακης. Οι Έλληνες σε μάχη με τους Τούρκους, κάτω από το βλέμμα του Θεού. Ο Θεός στέλνει το φως στους Έλληνες ενώ οι Τούρκοι είναι στο σκοταδι.
    Το συναίσθημα που μου προκάλεσε ήταν λύπη επειδή πολλοί Έλληνες ήταν νεκροί. Αυτό που τραβιξε την προσοχή ήταν ότι ο Θεός στέλνει το φως στους Έλληνες ενώ στους Τούρκους υπάρχει σκοτάδι.

  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση