ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1

0

Συγγραφέας: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΗΣ | Κατηγορία Β1 ΕΠΙΠΕΔΟ | , στις 25-02-2018

Δραστηριότητα 1

Με τη βοήθεια μιας μηχανής αναζήτησης:

  • να αναζητήσουν ένα βίντεο που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν διδακτικά σε ένα γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους
  • να δημιουργήσουν ένα έγγραφο κειμένου (το πολύ 200 λέξεις) κάνοντας αναφορά στη διδακτική αξιοποίηση του ευρήματος. Στο αρχείο κειμένου να υπάρχει δεσμός (υπερσύνδεση) προς το βίντεο

Απάντηση

«To Παντοπωλείον»

https://www.youtube.com/watch?v=ceSUuKMr4xo

Στην Α’ Γυμνασίου στην θεματική ενότητα «Γνωρίζω το διαδίκτυο και επικοινωνώ» κατά τη διδασκαλία της διδακτικής υποενότητας «Ασφαλής πλοήγηση» θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η ταινία «To Παντοπωλείον»

Η ταινία «To Παντοπωλείον» δημιουργία του Άλκη Σδούγκου, είναι μια συμπαραγωγή της Safer Internet Hellas (saferinternet.gr) και της art productions (artpro.gr). Έχει βραβευθεί με: AWARDS AUDIENCE FAVORITE – MEDEA AWARDS 2014 και BEST SHORT FILM – LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013 ενώ μέχρι σήμερα έχει 71.236 προβολές στο youtube. Παρουσιάζει με ιδιαίτερο τρόπο, συμβολικό,  τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο με την  κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων, τις ηλεκτρονικές απάτες, την ανεξέλεκτη διακίνηση πορνογραφικού υλικού και ιδιαίτερα παιδικής πορνογραφίας, τη διακίνηση  μη ελεγμένων φαρμάκων, το διαδικτυακό bullying, τα παραπλανητικά μηνύματα, το διαδικτυακό phishing.

Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί ένα αξιόλογο και έγκριτο υλικό που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να προβληματιστούν γύρω από την δημοσιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο και των κινδύνων που αυτό εμπεριέχει, των μέτρων προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν καθώς και το που να ζητούν βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση