ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ο θεός δημιούργησε τον κοσμο :

Σύμφωνα με το πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, τη «Γένεση», η δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου έγινε σε έξι μέρες.

1η Ημέρα Δημιουργίας 

Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τον ουρανό και τη γη. Η γη όμως ήταν έρημη και ασχημάτιστη και παντού βασίλευε πυκνό σκοτάδι. ο Θεός λέει να γίνει φως. Έπειτα διαχωρίζει το φως από το σκοτάδι και ονομάζει το φως «ημέρα» και το σκοτάδι «νύχτα».

2η Ημέρα Δημιουργίας

Ο Θεός δημιουργεί τον ουρανό.  Ο θεος διαχωρίζει   το νερο  στην επιφάνεια απο την υγρασίας του αέρα. Από τη στιγμή αυτή η γη έχει ατμόσφαιρα.

3η Ημέρα Δημιουργίας 
Ο Θεός δημιουργεί την ξηρά. Οι ήπειροι και τα νησιά βρίσκονται πάνω από το νερό. Τα μεγάλα σώματα του ύδατος ονομάζονται «θάλασσες» και το έδαφος ονομάζεται «στεριά». Ο Θεός δημιουργεί  τα φυτά . Η γη ήταν πράσινη και γεμάτη από βλάστηση Ο Θεός δηλώνει ότι όλα αυτά είναι καλά.

4η Ημέρα Δημιουργίας
Ο Θεός δημιουργεί όλα τα αστέρια και τα ουράνια σώματα. Η κίνηση τους θα βοηθά τον άνθρωπο να καταγράφει τον χρόνο. Δημιουργείται   ο ήλιος ο οποίος είναι η κύρια πηγή φωτός, και το φεγγάρι το οποίο αντανακλά το φως του ήλιου. Η κίνηση αυτών των σωμάτων θα διακρίνει την ημέρα από τη νύχτα. Ο Θεός δηλώνει πως και αυτό το έργο είναι καλό.

5η Ημέρα Δημιουργίας 
Ο Θεός δημιουργεί όλη τη ζωή που ζει στο νερό. Ο Θεός επίσης δημιουργεί όλα τα πτηνά. Τα δημιουργήματα που έγιναν την 5η Ημέρα είναι τα πρώτα που ευλόγησε ο Θεός. Ο Θεός δηλώνει το έργο καλό .

6η Ημέρα Δημιουργίας 
Ο Θεός δημιουργεί όλα εκείνα που ζουν στην ξηρά. Αυτό περιλαμβάνει κάθε είδος δημιουργήματος που δεν συμπεριλαμβάνεται στις προηγούμενες ημέρες, καθώς και τον άνθρωπο. Ο Θεός δηλώνει το έργο καλό.

7η Ημέρα Δημιουργίας 
Ο Θεός αναπαύεται. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ήταν κουρασμένος από τις δημιουργικές πράξεις Του, αλλά υποδηλώνει ότι η Δημιουργία είναι πλήρης. Ο Θεός  αφιερωμένει την ημέρα αυτή  στην ανάπαυση.

 

 

Ο θεός προτού να δημιουργήσει τα παραπάνω και τον άνθρωπο (τον αισθητό κόσμο) δημιούργησε τον νοερό κόσμο τους αγγέλους.
Τελειότερο δημιούργημα του θεού θεωρείται ο άνθρωπος γιατί μετέχει και στους δυο κόσμους στον νοερό με την ψυχή του και στον αισθητό με το σώμα του.
Ο θεός τοποθέτησε τον Αδάμ μέσα στον παράδεισο και από την πλευρά του δημιούργησε την Εύα.
Ο θεός έδωσε την εντολή να μην φάει ο άνθρωπος τον καρπό του δέντρου της γνώσεως του καλού και του κακού  γιατί θα πεθάνουν

Στον παράδεισο οι άνθρωποι ήταν μαζί με το θεό και επικρατούσε η ευτυχία και η αγάπη.

Ένας άγγελος ,που διώχθηκε από τον παράδεισο γιατί πίστευε ότι ήταν πιο πάνω από τον θεό, ζήλευε τους ανθρώπους και του ξεγέλασε. Πήρε τη μορφή του φιδιού και τους είπε ότι εάν φάνε τον απαγορευμένο καρπό θα γίνουν οι ίδιοι θεοί .

Οι άνθρωποι Έφαγαν τον καρπό . Εκδιώχτηκαν από τον παράδεισο και μπήκε στην ζωή τους η φθορά και ο θάνατος

ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ -ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ,ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ  ΦΘΟΡΑ

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΡΙΝ 2023 ΧΡΟΝΙΑ.

 

Η  ζωή του Χριστού με λίγα λογία:

 

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η χαρμόσυνη είδηση  της γέννησης ,σε εννέα μήνες  ,του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς τη Μαριά στην πολη της Ναζαρέτ . Η  Μαρια ειναι η αγνή και καλόψυχη κοπέλα που διάλεξε ο θεος να  φέρει στον κόσμο τον Ιησου για να πάρει ανθρώπινη μορφή .

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Ο θεος πηρέ ανθρώπινη μορφή  στο σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ για να λυτρωθεί ο άνθρωπος από τη φθορά του θανάτου.

Η ΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Μετά την επίσκεψη των Μάγων, όταν ο βασιλιάς Ηρώδης ο Μέγας σκόπευε να σκοτώσει τα παιδιά της περιοχής (Σφαγή των Νηπίων), ο Ιωσήφ μαζί με την Μαρία και τον Ιησού μωρό διέφυγαν στην Αίγυπτο. Εμειναν εκεί, μέχρι πού πέθανε ο Ηρώδης και επέστρεψαν στην Βηθλεέμ .

 

 

Όταν ο Ιησούς έγινε δώδεκα ετών, οι γονείς του τον πήγαν στα Ιεροσόλυμα, για να γιορτάσουν εκεί το Πάσχα.

Στην επιστροφή, ο Ιωσήφ και η Μαρία ανακάλυψαν ότι απουσίαζε ο Ιησούς κι επέστρεψαν γεμάτοι αγωνία στα Ιεροσόλυμα εκει τον βρήκαν να κηρύττει  .Η πανάγια με αγωνιά του είπε :παιδι μου γιατί μας κατατρόμαξες ,ψάχναμε παντού για να σε βρούμε !Και ο Χριστός της απάντησε: Γιατί με έψαχνες δεν ήξερες ότι θα με βρεις στον οίκο του πατέρα μου;

Η βάπτιση του Ιησού

Όταν έγινε τριάντα ετών, πήγε στον Ιορδάνη ποταμό, παρουσιάσθηκε στον Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή και του ζήτησε να τον βαπτίσει.Μέσω του Βαπτίσματος Του, ο Χριστός αγιάζει τον κόσμο και δίνει στον άνθρωπο την δυνατότητα επιστροφής στον Παράδεισο που απώλεσε ο Αδάμ

Κατά τη βάπτισή του ακούστηκε φωνή Κυρίου, που έλεγε: «Αυτός είναι ο υιός μου ο αγαπητός, στον οποίο με χαρά μου ανέθεσα να σώσει το κόσμο».

 

Οι δώδεκα Απόστολοι

Ο Ιησούς διάλεξε ως συνεργάτες του δώδεκα μαθητές, τους οποίους ονόμασε Αποστόλους. Με τους απλοϊκούς αυτούς ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ψαράδες, άρχισε το θείο έργο του.

Ο Ιησούς στους δώδεκα μαθητές του, έδωσε την δύναμη να θεραπεύουν τις σωματικές και ψυχικές αρρώστιες των ανθρώπων. Οι οδηγίες του ήταν η θεραπεία να γίνεται δωρεάν, οι υπηρεσίες στους ανθρώπους να προσφέρονται δωρεάν, να μην φέρνουν μαζί τους χρήματα και να μην φοβούνται τους διωγμούς και τα μαρτύρια, γιατί θα είναι πάντα μαζί τους και θα τους στέλνει το Άγιο Πνεύμα, το όποιο θα τους φωτίζει τι πρέπει να λέγουν και τι πρέπει να πράττουν.

Ο Ιησούς, όταν μεγάλωσε και άρχισε να διδάσκει και να κανει θαύματα επειδή αγαπούσε τους ανθρώπους .Το πρώτο Του θαύμα ήταν στο γάμο της Κανά, όπου η Παναγία Τον ενημέρωσε ότι το ζευγάρι δεν είχε κρασί. Μετέτρεψε διακριτικά το νερό σε κρασί .
Αυτό το θαύμα αναφέρεται ερμηνεύεται σε μας τους χριστιανούς ότι, για να πετύχει ένας γάμο χρειάζεται τον Χριστο  δηλαδή την παντοτινή αγάπη, την ανεκτικότητα και την αγιότητα

ΜΕΡΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΙΣΤΟΥ:

Ο ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ

Η ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ

Ο ΤΥΦΛΟΣ

ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

lταυρωση κατασκευη – Αντιγραφή