5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ!

Συνδυάστε τη διασκέδασή σας με συναρπαστικές λήψεις!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν μια εποχή είναι συνυφασμένη με το χιόνι, αυτή είναι ο χειμώνας – αργά ή γρήγορα, ιδίως στα βόρεια της χώρας, οι νιφάδες θα έρθουν, γεγονός που θα αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για φωτογραφική εξόρμηση!

Επειδή, ωστόσο, τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι αρκετά από μόνα τους για να προσδώσουν ενδιαφέρον σε μια λήψη, ας δούμε πέντε χρήσιμες συμβουλές για να βελτιώσουμε τις σχετικές φωτογραφίες μας.

  1. Εκμεταλλευτείτε την λευκότητα και τη φωτεινότητα του χιονιού

Φανταστείτε δηλαδή ότι βρίσκεστε σε στούντιο φωτογράφισης με ολόλευκο σκηνικό. Το λευκό του χιονιού φωτίζει περισσότερο τα θέματά μας οπότε …εκμεταλλευτείτε το. Αφαιρέστε τα ανεπιθύμητα στοιχεία της εικόνας στο Photoshop, με τη βοήθεια του Content-Aware Tool.

  1. Προσθέστε ένα και μόνο χρώμα στη σύνθεση!

Ένα φωτεινό χρώμα, μέσα στο κατάλευκο σκηνικό, τονίζει την αντίθεση και κάνει τη σύνθεση πιο ενδιαφέρουσα. Προσοχή: αφαιρέστε και πάλι τα περιττά στοιχεία καθώς και τα χρωματιστά αντικείμενα όπου είναι δυνατόν στο κάδρο σας.

  1. Απαθανατίστε την κίνηση

Παίξτε και χαρείτε το χιόνι. Ρυθμίστε την φωτογραφική σας μηχανή σε burst mode και κρατήστε πατημένο το κλείστρο. Στην συνέχεια επιλέξτε την καλύτερη και πιο …αστεία λήψη.

  1. Παίξτε με τις σκιές

Βγείτε μια ηλιόλουστη ημέρα στο χιονισμένο τοπίο και εκμεταλλευτείτε την δημιουργία αντιθέσεων που δημιουργούν οι σκιές επάνω στο λευκό χιόνι. Αποφύγετε τις σκληρές σκιές στα πρόσωπα και αναζητήστε ενδιαφέρουσες συνθέσεις!

  1. Εκμεταλλευτείτε τα παράγωγα του χιονιού και τους σχηματισμούς του

Το χιόνι όταν παγώσει δημιουργεί όμορφους κρυστάλλους ενώ και κατά τη διάρκεια καθαρισμού του από τα κρατικά – δημοτικά συνεργεία, δημιουργούνται αντιθέσεις στους δρόμους με το λευκό του χιονιού και το σκούρο χρώμα του οδοστρώματος. Συμπεριλάβετε επίσης ό,τι δημιουργείται εξαιτίας του χιονιού στον περίγυρό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση