Τα θετικά και τα αρνητικά ανάμεσα σε μια DSLR φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής :

Γιατί να πάρω μια φωτογραφική μηχανή και να μην βγάζω φωτογραφίες με το κινητό μου τηλέφωνο αφού και τα κινητά πλέων βγάζουν τέλειες φωτογραφίες ..???

Ας δούμε κάποια από τα θετικά και τα αρνητικά αυτών των δυο επιλογών…

DSLR φωτογραφική μηχανή

Υπάρχουν πολλοί τύποι μηχανών. Από φωτογραφικές επαγγελματικού επιπέδου όπως είναι η NIKON D500 και η CANON EOS 5D MARK IV , αλλά και οι μηχανές για αρχάριους όπως είναι η NIKON D3400 και η CANON 1300D .

Θετικά που έχει μια DSLR φωτογραφική μηχανή .

  1. Εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε σχέση με τα κινητά τηλέφωνα.
  2. Υψηλή ανάλυση με αρκετά χαμηλό θόρυβο στο εύρος του ISO (noise)
  3. Μεγαλύτερος αισθητήρας σε σχέση με τα κινητά
  4. Πληθώρα επιλογών σε φακούς που ο καθένας έχει διαφορετική χρήση. Πολλοί από αυτούς αναπαράγουν εξαιρετικά καθαρές εικόνες
  5. Αν θέλεις να φωτογραφίσεις από μεγάλη απόσταση μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις με έναν τηλεφακό όπως είναι ο NIKKOR 70-300MM F/4.5-6.3G ED και ο CANON EF 75-300 4-5.6 III .

 

Με μια DSLR φωτογραφική μηχανή μπορείς να επιλέξεις για παράδειγμα έναν 50άρη φακό macro όπου μπορείς να βγάλεις πορτραίτα με εξαιρετική λεπτομέρεια , ευκρίνεια και ένα πάρα πολύ ωραίο «Μποκέ» (bokeh) . Σε αντίθεση με τα κινητά τηλέφωνα μη περιμένεις να βγάλεις πορτραίτα με την ίδια ποιότητα, ανάλυση αλλά και λεπτομέρεια που να πλησιάζει έστω και λίγο μια DSLR.

 

Αφήστε μια απάντηση