pateras-gios4

Τι φωτογραφική μηχανή να επιλέξω ; Ποια τα κριτήρια για το επόμενο βήμα;

Αρκετές φορές μας ρωτάνε για το

  • Ποια φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιούμε στα ταξίδια μας
  • Ποια είναι η κατάλληλη και ποια είναι τα κριτήρια για να αγοράσεις μια φωτογραφική μηχανή που θα καλύψει τις ανάγκες  σου κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

 

Πολλοί λένε πως πρέπει να επενδύσεις σε μια ακριβή φωτογραφική μηχανή με απίστευτη ανάλυση, να επιλέξεις αυτήν που θα έχει τον μεγαλύτερο αισθητήρα (σε μια full frame δηλαδή) και σε έναν ή και δύο αρκετά καλούς αλλά εξίσου ακριβούς φακούς.

Εντάξει δεν λέω, καλά όλα αυτά..!! Πόσο τέλειο θα ήταν να έχεις στα χέρια σου τη καλύτερη φωτογραφική μηχανή της αγοράς καθώς και δυο-τρείς φακούς top of the top .!! Ωραία όλα αυτά αλλά τι να τα κάνεις αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος, ούτε κάποιο εισόδημα έχεις από την φωτογραφία. Εκτός βέβαια αν έχεις σκοπό να βγάλεις άμεσα λεφτά από αυτό.

Φωτογράφο δεν σε κάνει η καλύτερη  φωτογραφική μηχανή …  αλλά το μάτι που διαθέτεις!!!

 

Έτσι και εμείς λοιπόν τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε για την επιλογή μιας DSLR φωτογραφικής μηχανής ήταν με βάση τα παρακάτω στοιχεία.

1ο Κριτήριο Το οικονομικό

Καθ’ ότι στις μέρες μας δεν υπάρχουν και πολλά λεφτά κοιτούσαμε σε ένα εύρος τιμών από 300 εώς 600 ευρώ.

2ο Κριτήριο : Το είδος της φωτογραφικής μηχανής .

Υπάρχουν πολλές επιλογές για μια φωτογραφική μηχανή , όπως οι compact, οι DSLR crop frame , οι DSLR full frame, mirrorles κτλ .

3ο Κριτήριο : Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή .

Στο κομμάτι αυτό καλό είναι να κοιτάξεις ότι έχει να κάνει με τον αισθητήρα , τα megapixels , τις διαστάσεις των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει μια φωτογραφική μηχανή , τους συμβατούς φακούς που μπορεί να δεχθεί και το εύρος της ευαισθησίας του αισθητήρα (ISO).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση