Εράσμους+

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας και κουλτούρας, το Γυμνάσιο Κορώνης αναλαμβάνει φέτος δύο προγράμματα Erasmus+

Tα προγράμματα,

  • “Touropean” και
  • “Gender Inequality in School-GIS”,

θα εκπονηθούν με συντονίστριες χώρες την Γερμανία και την Ισπανία αντίστοιχα και θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Γυμνασίου με την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων και του Συλλόγου κηδεμόνων.

Την ευθύνη των προγραμμάτων στην Ελλάδα, που θα κρατήσουν για δύο χρόνια, έχει αναλάβει το Κρατικό Ίδρυμα Υποτροφιών (ΙΚΥ), η Διευθύντρια του Σχολείου, η υπεύθυνη καθηγήτρια του Προγράμματος (contact person) και η παιδαγωγική ομάδα.

Αρχικά θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις εκπαιδευτικών  και κατόπιν εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ειδικότερα στις 11-14 Νοέμβρη 2019 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Κραϊόβα της Ρουμανίας από δύο εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου μας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα εκπαιδευτικών πρακτικών.

Στόχος των προγραμμάτων

  1. η ανταλλαγή απόψεων και
  2. ο συνδυασμός της διαφορετικότητας στη σχολική μαθητική ζωή μέσα από θέματα όπως η ισότητα των φύλων, οι ίσες ευκαιρίες στο επάγγελμα, ο τουρισμός ως τρόπος διακίνησης ιδεών, νοοτροπίας κτλ.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και όλη η μαθητική κοινότητα του τόπου εύχεται καλή επιτυχία σε αυτή την πρωτότυπη και δύσκολη προσπάθεια του Σχολείου μας.