Αρχική » ΕΠΑΛ » GMAIL » 1. Άνοιγμα λογαριασμού Gmail

1. Άνοιγμα λογαριασμού Gmail

Εισαγωγή

Το να ανοίξετε ένα λογαριασμό Gmail είναι εύκολο. Θα ξεκινήσετε δημιουργώντας έναν λογαριασμό Google και κατά τη διάρκεια της γρήγορης διαδικασίας εγγραφής θα επιλέξετε το όνομα του λογαριασμού σας Gmail.

Στο μάθημα αυτό θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε το λογαριασμό σας στο Google για το Gmail, να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε επαφές και να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις αλληλογραφίας σας.

Πώς να ανοίξετε ένα λογαριασμό Gmail

Για να δημιουργήσετε μια διεύθυνση Gmail, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google. Το Gmail θα σας ανακατευθύνει στη σελίδα εγγραφής λογαριασμού Google. Θα χρειαστεί να δώσετε κάποιες βασικές πληροφορίες όπως το όνομά σας, ημερομηνία γέννησης, φύλο και τοποθεσία. Θα χρειαστεί επίσης να επιλέξετε ένα όνομα για τη νέα σας διεύθυνση Gmail. Αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό, μπορείτε να ξεκινήσετε την προσθήκη επαφών και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αλληλογραφίας σας.

Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό:

  1. Πηγαίνετε στο www.gmail.com .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία λογαριασμού.
    Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία συνδέσμου λογαριασμού
  3. Θα εμφανιστεί η φόρμα εγγραφής. Ακολουθήστε τις οδηγίες και εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες.
    Συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής
  4. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου σας για να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας. Η Google χρησιμοποιεί μια διαδικασία επαλήθευσης δύο βημάτων για την ασφάλειά σας.
    επιβεβαιώστε τον αριθμό τηλεφώνου
  5. Θα λάβετε ένα μήνυμα κειμένου από την Google με έναν κωδικό επαλήθευσης. Καταχωρίστε τον κωδικό για να ολοκληρώσετε την επαλήθευση λογαριασμού.
  6. Στη συνέχεια, θα δείτε μια φόρμα για να καταχωρίσετε μερικά από τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως το όνομά σας και τα γενέθλιά σας.
    Καταχωρίστε προσωπικά στοιχεία
  7. Ελέγξτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και την Πολιτική Απορρήτου της Google και κάντε κλικ στην επιλογή Συμφωνώ.
  8. Ο λογαριασμός σας θα δημιουργηθεί.

Ακριβώς όπως και με οποιαδήποτε online υπηρεσία, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, που να είναι πολύ δύσκολο για κάποιον άλλο να μαντέψει. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο μάθημά μας για τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης .

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά το λογαριασμό σας, θα συνδεθείτε αυτόματα. Ως επί το πλείστον όμως, θα πρέπει να συνδέεστε στο λογαριασμό σας και όταν τελειώνετε, να αποσυνδέεστε. Η αποσύνδεση είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν χρησιμοποιείτε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή (για παράδειγμα, σε μια βιβλιοθήκη ή γραφείο) επειδή εμποδίζει τους άλλους να βλέπουν τα μηνύματά σας.

Για να συνδεθείτε:

  1. Πηγαίνετε στο www.gmail.com .
  2. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη (τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας) και τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
    Σύνδεση

Για να αποσυνδεθείτε:

Στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας, εντοπίστε τον κύκλο που έχει το πρώτο σας αρχικό (αν έχετε ήδη επιλέξει μια εικόνα avatar, τότε θα εμφανιστεί η εικόνα). Για να αποσυνδεθείτε, κάντε κλικ στον κύκλο και επιλέξτε Αποσύνδεση.

Αποσύνδεση

Εισαγωγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επαφών

Μπορεί να έχετε ήδη μια λίστα επαφών από άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα ήταν πολύ δύσκολο να εισαγάγετε ξανά όλες αυτές τις πληροφορίες με μη αυτόματο τρόπο. Το Gmail σάς επιτρέπει να εισάγετε τις επαφές σας από άλλο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μπορείτε να εισάγετε ακόμη και όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτόν το λογαριασμό. Υποστηρίζονται αρκετοί πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των Yahoo !, Hotmail και AOL.

Για να προσθέσετε άλλους λογαριασμούς:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Λογαριασμοί και κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού αλληλογραφίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη για να εισάγετε τα μηνύματά σας.
    Εισαγωγή αλληλογραφίας

Σαν σήμερα

18/9/1834: Πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, ορίζεται η Αθήνα.

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση