Απρ 28 2018

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας, ο οποίος οργανώθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας και  το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας.

Το ΚΕΣΥΠ ( Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Πάτρας , ως συμβουλευτική δομή της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, πέραν των υπολοίπων αρμοδιοτήτων του, συντονίζει και προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας σε δίκτυα, μεταξύ των οποίων το τοπικό  δίκτυο με θέμα : « Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική» .

Το δίκτυο λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά  με έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Στόχος του δικτύου είναι  η συμβολή στην ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, μέσα από την καλλιέργεια της Ελληνικής γλώσσας.

O 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας αποτέλεσε  μια από τις δράσεις του παραπάνω δικτύου.

Σκοπός  του διαγωνισμού ήταν η εναλλακτική προσέγγιση της Ελληνικής γλώσσας,  μέσα από ένα παιχνίδι – κατάδυση στον κόσμο των λέξεων.

Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού έπαιξαν τα στελέχη της ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αχαΐας, Νταλούκας Βασίλειος και Δάρα Αικατερίνη.

 

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην  αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πάτρας στις 25 Απριλίου 2018 και διαγωνίστηκαν 130 μαθητές/τριες Γυμνασίων της περιοχής Αχαΐας.

Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν  προέρχονται από τις παρακάτω   σχολικές μονάδες: 1ο Γυμνάσιο Πάτρας, 4ο Γυμνάσιο Πάτρας, 6ο Γυμνάσιο Πάτρας, 12ο Γυμνάσιο Πάτρας, 13ο Γυμνάσιο Πάτρας, 17ο Γυμνάσιο Πάτρας, 18ο Γυμνάσιο Πάτρας, 20ο Γυμνάσιο Πάτρας, Γυμνάσιο Καστριτσίου, Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας, Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ Πάτρας, Γυμνάσιο « Αναγέννηση».

 

 

 

 

Νικητές/τριες   αναδείχθηκαν οι :

  1. Κακάβα Ευαγγελίνα (1ο Γυμνάσιο Πάτρας)
  2. Αντωνάκου Κλέλια ( 17ο Γυμνάσιο Πάτρας)
  3. Πουλόπουλος Χρήστος ( 4ο Γυμνάσιο Πάτρας)

 

 

 

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν και ιδιαίτερα  το νικητή και τις νικήτριες του διαγωνισμού, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που ενέπνευσαν και προετοίμασαν τους μαθητές  τους.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.