Μάι 14 2017

Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη

Στα πλαίσια του δικτύου για την ελληνική γλώσσα του  προγράμματος Αγωγής σταδιοδρομίας και του ομίλου του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών «Επιχειρηματολογία & Αντιλογία»  34 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στην Πρώτη Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στη Θεσσαλονίκη στις 16-18 Δεκεμβρίου 2016. Ειδικότερα οι μαθητές/τριες: Βρυώνης Ανδρέας, Διαμαντή Άννα, Έρδας Χρήστος, Κυριακουλοπούλου Παναγιώτα, Κωνσταντάρα Αγγελική & Στάθη Κορίνα βραβεύτηκαν  με το βραβείο του καλύτερου διπλωμάτη, του καλύτερου αγορητή και της εύφημου μνείας !!!Τη δράση συντόνισαν  οι καθηγήτριες :Μητρούλια Σοφία, Κωτσελένη Σοφία & Λύρη Αναστασία .

aei2

 

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 1η Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην Ελληνική γλώσσα, “Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη”, από 16 έως 18 Δεκεμβρίου 2016.Στο συνέδριο συμμετείχαν 480 μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών συνοδών τους και των  70 φοιτητών με εμπειρία σε αντίστοιχα παγκόσμια συνέδρια, ασχολήθηκαν με τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από αντίστοιχες επιτροπές.

aei1

Το συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν η Δρ. Παρασκευή Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.