Οκτ 16 2016

2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Λογοτεχνίας για Γυμνάσια

Το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας σε συνεργασία με το Πειραματικό Λύκειο ΑΕΙ Πάτρας, συνδιοργάνωσαν  τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Γλώσσας και Λογοτεχνίας για Γυμνάσια της Αχαΐας, αρμοδιότητας ΚΕΣΥΠ Πάτρας. Ο διαγωνισμός  πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για τα Γυμνάσια στις 14 Απριλίου 2016, στους χώρους του Πειραματικού Λυκείου ΑΕΙ Πάτρας, από τις 9 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

theates 1

Στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Γλώσσας και Λογοτεχνίας μπορούσαν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία της Αχαΐας με 4 μαθητές και έναν συνοδό εκπαιδευτικό. Τα σχολεία που συμμετείχαν  στο δίκτυο προγραμμάτων αγωγής σταδιοδρομίας «Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική» είχαν τη δυνατότητα  να συμμετάσχουν με το σύνολο των μαθητών του προγράμματος.

Πριν από την έναρξη του διαγωνισμού τρία σχολεία παρουσίασαν τις εργασίες που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του δικτύου προγραμμάτων αγωγής σταδιοδρομίας «Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική».

 

 

Εργασίες παρουσίασαν το Γυμνάσιο Ρίου,

Presentation rio 1

 

 

 

 

 

 

Presentation rio 2

 

 

 

 

 

 

Presentation rio 3

 

το 12ο Γυμνάσιο Πάτρας

presentation 12 1

 

Presentation 12 2

 

 

 

 

Presentation 12 3

 

 

 

 

 

 

 

Presentation 12 4

και το Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ  Πάτρας,

Presentation peir aei 1

 

 

 

 

 

 

Presentation peir aei 2

 

 

 

 

 

 

Presentation peir 3

Ακολούθησε η διαδικασία του διαγωνισμού στον οποίο οι μαθητές έπρεπε  να απαντήσουν σωστά σε δέκα ερωτήσεις, 9 γλώσσας και 1 λογοτεχνίας, σε φάσεις προκριματικών, ημιτελικών και τελικού, σε ομάδες των 10 ατόμων. Νικητής αναδεικνύεται ο μαθητής/τρια ο/η οποίος/α θα απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις και στον καλύτερο χρόνο.

examination 1

 

 

 

 

 

 

examination 7

 

 

 

 

 

 

examination 8

Νικητές του  2ου  Μαθητικό Διαγωνισμό Γλώσσας και Λογοτεχνίας για Γυμνάσια της Αχαΐας αναδείχθηκαν:

Παπαλεξίου Βιολέτα  Γυμνάσιο Καστριτσίου

Αποστολοπούλου Κατερίνα  Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ Πάτρας

Μενούνου Άννα  4ο Γυμνάσιο Πάτρας

examination3

Την οργάνωση του διαγωνισμού είχε αναλάβει το ΚΕΣΥΠ Πάτρας σε συνεργασία με την συντονιστική επιτροπή του Δικτύου. Την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε ο κος Βασίλειος Νταλούκας,ΠΕ19, Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αχαΐας και την επιλογή ερωτήσεων καθώς και την εποπτεία του διαγωνισμού ανέλάβαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων, Καραλή Βασιλική και Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου ΠΕ02 Π.Ε. Αχαΐας.

 

 

 

 

examination 5

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Λογοτεχνίας για Γυμνάσια




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.