Απρ 28 2018

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Λυκείων Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Λυκείων Αχαΐας, ο οποίος οργανώθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας και  το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας.

Το ΚΕΣΥΠ ( Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Πάτρας , ως συμβουλευτική δομή της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, πέραν των υπολοίπων αρμοδιοτήτων του, συντονίζει και προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας σε δίκτυα, μεταξύ των οποίων το τοπικό  δίκτυο με θέμα : « Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική»  με στόχο την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, μέσα από την καλλιέργεια της Ελληνικής γλώσσας.

Οι μαθητές/τριες  κλήθηκαν να απαντήσουν με έναν πρωτότυπο  ηλεκτρονικό τρόπο  σε ερωτήματα που επιμελήθηκαν οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων κ. Ψυχογυιοπούλου Παναγιώτα και Καραλή Βασιλική με την βοήθεια της φιλολόγου κ. Σκιαδαρέση Μαριάνας, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτ. Ελλάδας  κ. Χριστοπούλου Σοφίας.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην  αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πάτρας στις 26 Απριλίου 2018 και διαγωνίστηκαν  120 μαθητές /τριες Γενικών Λυκείων της πόλης μας.

Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν  προέρχονται από τις παρακάτω   σχολικές μονάδες: 1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, 6ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, 9ο Γενικό Λύκειο Πάτρας,12ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, Γενικό Λύκειο Παραλίας, Μουσικό Λύκειο Πάτρας,  Γενικό Λύκειο Καστριτσίου, Πειραματικό Λύκειο Πάτρας, Πειραματικό Λύκειο ΑΕΙ Πάτρας, Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πάτρας, Λύκειο «Αναγέννηση» .

Νικήτριες   αναδείχθηκαν για τα Γενικά Λύκεια οι μαθήτριες

1.Φωτεινοπούλου Παναγιώτα (Πειραματικό Λύκειο ΑΕΙ Πάτρας)

2.Θεοχαροπούλου Χαραλαμπία (Γενικό Λύκειο Παραλίας)

3.Νικολακοπούλου Κων/να (Γενικό Λύκειο Καστριτσίου)

Ευελπιστούμε στη δημιουργική συνέχεια του δικτύου  και στην όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών από πολλές σχολικές μονάδες , αναγνωρίζοντας το σημαντικό παιδαγωγικό ρόλο της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους μαθητές.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Λυκείων Αχαΐας
Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.