Νοέ 22 2017

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Ρητορικοί όμιλοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Το ΚΕΣΥΠ Πάτρας  της  Δ/νσης  Δ/βάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας, δια των υπευθύνων του Φραγκάκη Σταύρου και Παππά Μαρίας σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους ΠΕ02 π.ε. Αχαΐας (έδρα Πάτρα) κα Καραλή Βασιλική, κα Ψυχογυιοπούλου Παναγιώτα, συνδιοργάνωσαν Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Ρητορικοί όμιλοι στη Δ/θμια Εκπ/ση», συνολικής διάρκειας 4 ωρών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στο 1ο Γυμνάσιο Πατρών, (Αγίας Σοφίας και Έλληνος Στρατιώτου) από 11:45-14:30 μ.μ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Το Σεμινάριο αποσκοπούσε στην επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα και μεθοδολογικά εργαλεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως η ενδυνάμωση του διευρυμένου ρόλου των εκπαιδευτικών, η επικαιροποίηση της παρεχόμενης γνώσης σε θέματα καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής  και η ενεργός εμπλοκή των εκπαιδευτικών στις βιωματικές δραστηριότητες που εφαρμόζονται στα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών σε θέματα εκπαίδευσης μεταξύ καθηγητών διαφορετικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στην οργάνωση και δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σε θέματα καλών πρακτικών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκειμένου να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές στα σχολεία τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η θεματική του σεμιναρίου κινήθηκε σε 3 άξονες:

Α. Ενσωμάτωση της ρητορικής στο Πρόγραμμα Σπουδών

Β. Δημιουργία ομίλου ρητορικής

Γ. Παιχνίδια ρόλων πρόδρομος της  Ρητορικής τέχνης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πράσινο καπέλο σκέψης

Εισηγήτρια ήταν η κα  Μαρία Κοτρώτσου, ΠΕ02, καθηγήτρια στο ΓΕΛ Καστριτσίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κίτρινο καπέλο σκέψης

Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για εξάσκηση στην εεκφραστική ανάγνωση, στον αυθόρμητο λόγο, στον προτρεπτικό λόγο και  στους διττούς λόγους.

Ακολούθως οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με βιωματικό ρόλο στο παιχνίδι των 6 καπέλων σκέψης του (E. de Bono).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Ρητορικοί όμιλοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.