Μάι 14 2017

Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Athens MUN

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχαν στο Athens MUN ( μοντέλο προσομοίωσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών) ,οι εργασίες του οποίου διεξήχθησαν στο Novotel  Hotel  Athens στις 17-19 Μαρτίου 2017.

Οι μαθητές  που συμμετείχαν στις εργασίες  ήταν : Αρβανίτη Κωνσταντίνα, Βαγγαλάτη Κωνσταντίνα, Βρυώνης  Ανδρέας ,Γεωργακίλα Εύα, Γιαννίκα Μαριλένα, Γουμπούρου Κωνσταντίνα, Νικολετάτου Μάρθα, Ξυδίας  Ιωάννης, Παπανικολοπούλου Αθηνά, Σιαμά Ελευθερία, Στόκου Αναστασία, Ταραβήρα  Νεφέλη.

Τη δράση συντόνισαν οι καθηγήτριες: Κωτσελένη Σοφία , Μητρούλια Σοφία , Καραντώνη Χριστίνα,  Κρίθη Μαρία.

aei3

 

 

 

 

 

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Αθηνών έφτασε φέτος στην 20η ετήσια σύνοδό του, αποτελώντας έτσι το μακροβιότερο ΜΗΕ σε ολόκληρη τη χώρα. Πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα τα οποία έχουν τεθεί επί τάπητος στα αντίστοιχα όργανα του ΟΗΕ και αφορούν σε ζητήματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού, αναπτυξιακού καθώς και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

aei5

Η γνώση που αποκομίζουν οι νέοι μέσα από τη μελέτη και την έρευνα των διεθνών θεμάτων, προβλημάτων και εξελίξεων δύναται να καταστεί χρήσιμη για τη μετέπειτα πορεία τους. Παράλληλα  οι μαθητές βελτιώνουν τις ρητορικές τους ικανότητες μέσω της δημόσιας έκφρασης των ιδεών τους αλλά και της τεκμηριωμένης υποστήριξής τους, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της «δημόσιας συζήτησης κατά αντιπαράθεση». Μεγάλη έμφαση δίνεται στο σεβασμό στο συνομιλητή-«αντιπάλο» και στην αναγωγή του διαλόγου σε μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών.

 

aei4

Τέλος, οι έφηβοι που συμμετέχουν στο ΜΗΕ έχουν μία μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν με συνομήλικούς τους και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν στις μέρες μας την παγκόσμια σκηνή σε ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από το σχολικό.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Athens MUN




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.