Μαρ 06 2017

Διάκριση Λυκείου Καστριτσίου Πατρών- Εξάσκηση στο… ανοιχτό μυαλό!

1 καστρίτσι ρητορικοίΓια τέταρτη συνεχή χρονιά το Λύκειο Καστριτσίου συμμετείχε στους ρητορικούς αγώνες του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών (Deree College) μαζί με άλλα δεκατέσσερα σχολεία, μπαίνοντας στο «άβατο» των ιδιωτικών. Φέτος, ομάδα των ρητορικών ομίλων του σχολείου που αποτελείτο από τους μαθητές της Β΄Λυκείου: Τηλέμαχο Ταμπακά και Βασίλη Οικονόμου, πέτυχε την είσοδό της στη φάση των ημιτελικών με θέμα: Η Βουλή πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρχουν ελεύθερες οικονομικές ζώνες σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ρητορικών αγώνων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών, έφθασε στους ημιτελικούς δημόσιο σχολείο, δίνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι το δημόσιο σχολείο και θέλει και μπορεί να σπάσει τα στερεότυπα και να παρέχει στους μαθητές ευκαιρίες που είναι προνόμιο των ιδιωτικών.

Η δωδεκαμελής ομάδα που συμμετείχε στο Deree, εκτός από τους δύο που προαναφέρθηκαν, ήταν οι: Κάτια Καίσαρη, Μυρτώ Κουρούνη, Νάνσυ Μεγαλοοικονόμου, Σταυρούλα Παπαδέα, Ευγενία Πλιάγκου, Μαρία Στρατούλια, Νεφέλη Λιάνα, Μυρτώ Μαραγκού, Φιλύρα Σούλη και Μαίρη Σταθοπούλου.

2 καστρίτσι ρητορικοίΔημιουργική σκέψη, άσκηση κριτικής ικανότητας, προβληματισμός και ευαισθητοποίηση για επίκαιρα παγκόσμια θέματα, είναι μερικά από τα οφέλη της ενασχόλησης με την ρητορική.

Ειδικά στις μέρες μας, που ο δημόσιος διάλογος είναι πολωμένος, επειδή όλοι –έστω και ασυναίσθητα- εκφράζουμε παγιωμένες μέσα μας αντιλήψεις, η δυνατότητα να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και να χρειαστεί να βρούμε επιχειρήματα για αντίθετες από την κοσμοθεωρία μας απόψεις, είναι μια διαδικασία που διευρύνει τους ορίζοντες μας και μας ωθεί στην δημιουργική σκέψη.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες του Ομίλου: Κοτρώτσου Μαρία, Σιάτου Μαρία, Καρκάτσα Αλεξάνδρα

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διάκριση Λυκείου Καστριτσίου Πατρών- Εξάσκηση στο… ανοιχτό μυαλό!




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.