Μαρ 06 2017

Σπουδαία πρόκριση της Ρητορικής οµάδας µαθητών του Λυκείου Καστριτσίου!!

3 καστρίτσι ρητορικοί

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 ολοκληρώθηκε η προκριµατική φάση των 3ων Φιλικών αγώνων επιχειρηµατολογίας – αντιλογίας 2017, όπου συµµετείχε η οµάδα του Ρητορικού Οµίλου του ΓΕΛ Καστριτσίου για 2η συνεχόµενη χρονιά.

Διαγωνίστηκαν 42 µαθητικές οµάδες Λυκείων (18 δηµοσίων και 24 ιδιωτικών) . Τα 8 παιδιά της αποστολής του Καστριτσίου προκρίθηκαν στην ηµιτελική φάση των αγώνων κατακτώντας την 4η θέση αφήνοντας πίσω τους 38 οµάδες, ενώ ήταν και µία από τις πέντε πρώτες οµάδες που πέτυχαν το ανώτερο εφικτό σκορ στους αγώνες.

Η οµάδα απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, ενώ εντυπωσίασε µε τη σεμνή και ταυτόχρονα δυναµική της παρουσία και την ρητορική δεινότητα των µελών της. Διακρίθηκε για την µεθοδολογία, την επιχειρηµατολογία, τη συνεργασία και το ήθος της, κάνοντας περήφανη την καθηγήτρια τους ,υπεύθυνη των Ρητορικών ομίλων του ΓΕΛ Καστριτσίου,Μαρία Κοτρώτσου.

Η οκταµελής οµάδα που συµµετείχε ήταν οι: Κάτια Καίσαρη, Μυρτώ Κουρούνη, Ευγενία Πλιάγκου, Μαρία Στρατούλια, Μελποµένη Στολάκη, Τηλέµαχος Ταµπακάς, Όλγα Σταυρίδη και αναπληρωματική η Μυρτώ Μαραγκού.

Τους Αγώνες συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, η Γερµανική Σχολή Αθηνών, η Πολύτροπη Αρµονία και η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’Arc. Οι Αντιλογίες 2017 έχουν ενταχθεί στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραµµα δράσεων της ΕΡΤ «ΟΧΙ στη Ρητορική του Μίσους στον δηµόσιο λόγο».

Συγχαίρουµε τους µαθητές και την καθηγήτριά τους  και τους ευχόµαστε καλή επιτυχία στην ηµιτελική φάση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017.Τέτοιες διακρίσεις δεν αφορούν μόνο στους συμμετέχοντες, αλλά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η πόλη μας έχει τις δυνατότητες και το υλικό να διακρίνεται για τις  επιδόσεις της στην παιδεία και στον πολιτισμό.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες του Οµίλου: Κοτρώτσου Μαρία, Σιάτου Μαρία,Καρκάτσα Αλεξάνδρα.

4 καστρίτσι ρητορικοί

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σπουδαία πρόκριση της Ρητορικής οµάδας µαθητών του Λυκείου Καστριτσίου!!
Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.